![]() Nädalavahetusel meisterdasin kakaomaitselise keeksi. Lõpptulemus tuli mõnusa maitsega ja tekstuur oli ka keeksile omane. Eriti järgmisel päeval, mil keeksi oli parem lõigata. Esimesel päeval kippus laiali vajuma. Retsept on suhkruvaba ja nisujahuvaba. Vaja läheb: 2 purki punaseid konservube 2 muna 50 g täisterakaerahelbeid 30 g kaerakliisid 50 g tatrajahu (mina kasutasin mahedat tumedat toortatrajahu) 2 muna (soovitavalt mahemuna) 1/2 tl söögisoodat näpuotsaga küpsetuspulbrit magustajaks steviat või muud magustajat 50 g rosina-pähklisegu 35 g kakaopulbrit näpuotsaga soola Valmistamine: pese oad puhtaks vedelikust ja aseta blendrisse. Lisa juurde 2 toorest muna ja umbes 1 klaas vett. Mikserda kõik ühtlaselt segamini. Vala see kaussi ja lisa kuivained. Sega kõik väga hästi läbi. Vooderda keeksivorm küpsetuspaberiga ja vala segu sinna. Küpseta 200 kraadi juures 45 minutit. Soovi korral lisa jõulumaitseaineid - kaneeli, kardemoni. Keeks sobib serveerida vahepalaks või kergemale pearoale magustoiduks. Tegemist on küll suhkru- ja nisujahuvaba keeksiga, aga toitaineterikas on see sellegipoolest! :) Head katsetamist! Mari-Anne
2 Comments
Janne
3/12/2020 13:17:30
Mina proovisin seda retsepti ja tõesti hästi keeksile omane tekstuur! Ning ülimõnusalt tummine! Täpselt selline keeks, kus magusus ei tapa teisi pärismaitseid ära (kakao, pähklite, kaneeli jt). Äge on see, et üldse ei saa aru, et see on ubadest tehtud. Kikerherneste puhul jääb tihti kikerherneste kõrvalmaitse ka juurde, aga siin ei jää.
Reply
Mari-Anne
3/12/2020 15:15:32
Aitäh Janne! Jõhvikad kõlavad mõnusalt. Usun, et annab kenasti tatrajahu või kaerajahu asendada pähklijahuga, sellisel juhul tuleb lõpptulemus rasvasem, aga vahelduseks oleks mõnus! :)
Reply
Leave a Reply. |
Teemad
All
varasemad
March 2023
|