TERVISEJUHT
  • Lugemisnurk
  • TEENUSED
  • Meist
    • MI töövahend toitumisnõustajatele
  • KONTAKT

HEAD ISU!

Jõuluhõnguline kakaokeeks

30/11/2020

2 Comments

 
Picture
Nädalavahetusel meisterdasin kakaomaitselise keeksi.
Lõpptulemus tuli mõnusa maitsega ja tekstuur oli ka keeksile omane. Eriti järgmisel päeval, mil keeksi oli parem lõigata. Esimesel päeval kippus laiali vajuma.
Retsept on suhkruvaba ja nisujahuvaba.

Vaja läheb:
2 purki punaseid konservube 
2 muna
50 g täisterakaerahelbeid
30 g kaerakliisid
50 g tatrajahu (mina kasutasin mahedat tumedat toortatrajahu)
2 muna (soovitavalt mahemuna)
1/2 tl söögisoodat 
näpuotsaga küpsetuspulbrit
magustajaks steviat või muud magustajat
50 g rosina-pähklisegu
35 g kakaopulbrit
näpuotsaga soola

Valmistamine: pese oad puhtaks vedelikust ja aseta blendrisse. Lisa juurde 2 toorest muna ja umbes 1 klaas vett. Mikserda kõik ühtlaselt segamini. Vala see kaussi ja lisa kuivained. Sega kõik väga hästi läbi. Vooderda keeksivorm küpsetuspaberiga ja vala segu sinna. Küpseta 200 kraadi juures 45 minutit. Soovi korral lisa jõulumaitseaineid - kaneeli, kardemoni.

Keeks sobib serveerida vahepalaks või kergemale pearoale magustoiduks. Tegemist on küll suhkru- ja nisujahuvaba keeksiga, aga toitaineterikas on see sellegipoolest! :)

Head katsetamist!
​Mari-Anne


2 Comments
Janne
3/12/2020 13:17:30

Mina proovisin seda retsepti ja tõesti hästi keeksile omane tekstuur! Ning ülimõnusalt tummine! Täpselt selline keeks, kus magusus ei tapa teisi pärismaitseid ära (kakao, pähklite, kaneeli jt). Äge on see, et üldse ei saa aru, et see on ubadest tehtud. Kikerherneste puhul jääb tihti kikerherneste kõrvalmaitse ka juurde, aga siin ei jää.

Ma natuke muutsin ka retsepti. Tatrajahu asemel kasutasin kaerajahu, kuna isiklikult pole tatrajahu fänn (kuigi tatrapuder meeldib väga). Kliisid ka parasjagu polnud, panin rohkem kaerahelbeid. Lisaks lisasin värskeid jõhvikaid. Vb järgmist prooviks mõne pähklijahuga, et sellist pähklimaitset juurde anda. Mandlijahuga ehk teha? Ma küll ei tea kohe, kuidas teise jahu kasutamine toiteainete osa muudab.

Kokkuvõttes jäi ülimõnus tummine keeks. Jõhvikad andsid natuke särtsu sellele tummisusele. Järgmine kord julgen ka rohkem vürtse ja maisteaineid panna.

Serveerides, tegin natuke uunis soojaks ning panin kastmeks juurde tiba vanillimaitselist Fit proteiinipudingut. Kuid täitsa paras ka ilma kastmeta lihtsalt kuuma joogi kõrvale võtta.

Reply
Mari-Anne
3/12/2020 15:15:32

Aitäh Janne! Jõhvikad kõlavad mõnusalt. Usun, et annab kenasti tatrajahu või kaerajahu asendada pähklijahuga, sellisel juhul tuleb lõpptulemus rasvasem, aga vahelduseks oleks mõnus! :)

Reply



Leave a Reply.

    Teemad

    All
    Eluviis
    Lihavaba
    Magus
    Soolane

    varasemad

    March 2023
    September 2022
    August 2022
    June 2022
    May 2022
    April 2022
    March 2022
    February 2022
    January 2022
    December 2021
    November 2021
    October 2021
    September 2021
    August 2021
    July 2021
    May 2021
    April 2021
    March 2021
    February 2021
    January 2021
    December 2020
    November 2020
    October 2020
    August 2020
    July 2020
    June 2020
    May 2020
    April 2020
    March 2020
    January 2020
    December 2019
    November 2019
    October 2019
    September 2019
    August 2019
    July 2019
    June 2019
    May 2019
    April 2019
    March 2019
    February 2019
    January 2019
    December 2018
    November 2018
    October 2018
    September 2018
    August 2018
    July 2018
    June 2018

Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Lugemisnurk
  • TEENUSED
  • Meist
    • MI töövahend toitumisnõustajatele
  • KONTAKT