TERVISEJUHT
  • Lugemisnurk
  • TEENUSED
  • Meist
    • MI töövahend toitumisnõustajatele
  • KONTAKT

HEAD ISU!

Kanahakkliha pätsikesed

6/1/2019

0 Comments

 
Pühapäev on minu peres kokkamise/küpsetamise päev juba mitu aastat olnud. Ehk pühapäeval valmistan nii endale kui Olevile järgmiseks nädalaks lõunasöögid karpidesse kaasa, et igal hommikul haarata toidukarp külmkapist kaasa ja seda lõunaajal tööl süüa. Siis on alati kindel, et laed oma keha hea energiaga täis! :) Tegin täna Olevile kanahakklihast pätsikesed, pisut teisiti kui tavaliselt... ja tulid täitsa maitsvad. Jagan retsepti ka Teiega, saate teha, kui huvi on. Olen teinud pätsikesi veisehakklihast ja kanahakklihast, et oleks mitmekülgsem ja huvitavam, aga alati kui küsin kodus, et mida Tema soovib lõunasöögikdeks kaasa, siis vastus on üks: "Palun kanahakklihast midagi"... kanahakkliha tuleb minul alati mahlasem ja maitsvam kui punase liha hakklihatoidud.
Nüüd aga retsepti juurde!

10 pätsikese valmistamiseks läheb vaja:
2 pakki delikatess kanahakkliha
2 muna
1/2 riivitud suvikõrvitsat
silma järgi, umbes 1/2 tassi keefirit (eelnevalt olen kasutanud kodujuustu)
maitseained

Valmistamine: riivi suvikõrvits. Klopi kausis munad omavahel, lisa hakkliha, riivitud suvikõrvits ja keefir. Sega läbi kõik! Maitsesta meelepäraste maitseainetega. Mina kasutasin meresoola ja musta pipart. 
Aseta ahjuplaadile suure lusikaga (kasutasin salatilusikat) paraja suurusega pätsikesed ning küpseta ahjus 200 kraadi juures umbes tund või natukene vähem. Valmis on siis, kui näed, et pätsikesed tõmbavad pruunikaks. 
Lisandiks olen ise eelnevalt vahel lisanud seemneid, riivitud juustu ja suvikõrvitsa asemel olen kasutanud ka porgandit. Köögivilja lisamine teeb pätsikesed mahlaseks ja mõnusaks. 

Lõunasöögile pätsikeste juurde lisandiks sobib karpi panna juurde järgmisest valikust midagi: täisterariisi, kartulit, täisterapastat, tatart, kinoad vms ning kindlasti sobilik portsjon köögivilju, kas värskel kujul või kuumutatuna. Eriti maitsvad on siis kui viimaseid kergelt pannil oliiviõliga küpsetada ning jätta nad pisut krõmpsuvaks. 
Korralik lõunasöök aktiivsele ja tervislikule inimesele!

Tervislikku pühapäeva jätku!
Mari-Anne

0 Comments



Leave a Reply.

    Teemad

    All
    Eluviis
    Lihavaba
    Magus
    Soolane

    varasemad

    March 2023
    September 2022
    August 2022
    June 2022
    May 2022
    April 2022
    March 2022
    February 2022
    January 2022
    December 2021
    November 2021
    October 2021
    September 2021
    August 2021
    July 2021
    May 2021
    April 2021
    March 2021
    February 2021
    January 2021
    December 2020
    November 2020
    October 2020
    August 2020
    July 2020
    June 2020
    May 2020
    April 2020
    March 2020
    January 2020
    December 2019
    November 2019
    October 2019
    September 2019
    August 2019
    July 2019
    June 2019
    May 2019
    April 2019
    March 2019
    February 2019
    January 2019
    December 2018
    November 2018
    October 2018
    September 2018
    August 2018
    July 2018
    June 2018

Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Lugemisnurk
  • TEENUSED
  • Meist
    • MI töövahend toitumisnõustajatele
  • KONTAKT