Pühapäev on minu peres kokkamise/küpsetamise päev juba mitu aastat olnud. Ehk pühapäeval valmistan nii endale kui Olevile järgmiseks nädalaks lõunasöögid karpidesse kaasa, et igal hommikul haarata toidukarp külmkapist kaasa ja seda lõunaajal tööl süüa. Siis on alati kindel, et laed oma keha hea energiaga täis! :) Tegin täna Olevile kanahakklihast pätsikesed, pisut teisiti kui tavaliselt... ja tulid täitsa maitsvad. Jagan retsepti ka Teiega, saate teha, kui huvi on. Olen teinud pätsikesi veisehakklihast ja kanahakklihast, et oleks mitmekülgsem ja huvitavam, aga alati kui küsin kodus, et mida Tema soovib lõunasöögikdeks kaasa, siis vastus on üks: "Palun kanahakklihast midagi"... kanahakkliha tuleb minul alati mahlasem ja maitsvam kui punase liha hakklihatoidud.
Nüüd aga retsepti juurde! 10 pätsikese valmistamiseks läheb vaja: 2 pakki delikatess kanahakkliha 2 muna 1/2 riivitud suvikõrvitsat silma järgi, umbes 1/2 tassi keefirit (eelnevalt olen kasutanud kodujuustu) maitseained Valmistamine: riivi suvikõrvits. Klopi kausis munad omavahel, lisa hakkliha, riivitud suvikõrvits ja keefir. Sega läbi kõik! Maitsesta meelepäraste maitseainetega. Mina kasutasin meresoola ja musta pipart. Aseta ahjuplaadile suure lusikaga (kasutasin salatilusikat) paraja suurusega pätsikesed ning küpseta ahjus 200 kraadi juures umbes tund või natukene vähem. Valmis on siis, kui näed, et pätsikesed tõmbavad pruunikaks. Lisandiks olen ise eelnevalt vahel lisanud seemneid, riivitud juustu ja suvikõrvitsa asemel olen kasutanud ka porgandit. Köögivilja lisamine teeb pätsikesed mahlaseks ja mõnusaks. Lõunasöögile pätsikeste juurde lisandiks sobib karpi panna juurde järgmisest valikust midagi: täisterariisi, kartulit, täisterapastat, tatart, kinoad vms ning kindlasti sobilik portsjon köögivilju, kas värskel kujul või kuumutatuna. Eriti maitsvad on siis kui viimaseid kergelt pannil oliiviõliga küpsetada ning jätta nad pisut krõmpsuvaks. Korralik lõunasöök aktiivsele ja tervislikule inimesele! Tervislikku pühapäeva jätku! Mari-Anne
0 Comments
Leave a Reply. |
Teemad
All
varasemad
March 2023
|