Kirjutan, mida maitsvat mina valmistan tortillast. Poes müüakse tortillasid 6-, 8-, 12ne kaupa pakkides. Tortillad säilivad avatud pakendis vaid paar päeva. Mitmel järjestikkusel päeval süüa neid ma ei eelista, seega olen mina neid sügavkülmutanud. Vahetult ennem kasutamist võtan välja ja umbes 10-15 min toatemperatuuril hoides muutuvad pehmeks ja volditavaks.
Paar päeva tagasi aga tuli isu peale ja ostsin täisteraviljatortillasid. Mina eelistan suuremaid suurusi, sest väiksest ei saa midagi, kui just kaht väikesemõõdulist ei otsusta süüa :) Täna jagan Teiega kaht võimalust, millega ja kuidas tortillasid valmistan. Esimene neist on tortilla sisse keeratud omlett. Pannil valmistan omleti kahest munast. Isiklikult meeldib mulle lisada omletile seeni või paprikat ja sibulat või küüslauku. Maitsestan sojakastme ja pipraga. Küpsetan pannil oliiviõliga omleti kuldpruuniks, millele ennem valmimist raputan peale parmesani juustu. Seejärel tõstan omleti taldrikule tortillale peale ning keerand tortilla koos omletiga rulli. Serveerin värske salatiga (hetkel omaaia tomatite ja kurkidega). Tulemuseks on imemaitsev toit! :) Veel meeldib mulle kasutada tortillat pitsapõhjana. Määrin tortillale peale ketšupit (eriti maitsev on kui tomatipasta on natuke vürtsikas). Pannil praen kanafileetükid koos küüslaugu ja seentega. Kui kana on küps, siis asetan selle pitsa peale. Lisaks lõigun pitsale peale hapukurki ja midagi magusat ka (nt mais või ananassikonserv). Veel lisaksin oliive, aga viimane kord mul neid kodus ei olnud. Kõige viimasena raputan peale parmesani juustu ning lasen pitsal ahjus olla umbes 10 min, et juust ära sulaks. Üldiselt söön sinna juurde veel värsket salatit ka, sest mulle meeldib süüa suuri portsjone! :) Kirsiks tordil on klaas suhkruvaba coca-colat kõrvale... Tortillast on võimalik valmistada väga palju erinevaid häid toitusid (ka magusaid), aga nendest juba tulevikus... Sulle soovin ilusat uut nädalat! :) Mari-Anne
0 Comments
Leave a Reply. |
Teemad
All
varasemad
April 2023
|