![]() Tere taas! Märkamatult on saanud 21. septembrist, mil tegin viimase postituse siia lehele 9. märts. Püüan end nüüdsest sagedamini kokku võtta ja siia üht-teist kribada. Praeguses postituses tahaksin jagada üht mõnusat juustust makaroniroa retsepti. Kuna algses versioonis, mis on ülemaailma tuntud mac and cheese´i nimelise roana, on see retsept väga energiatihe ja üsnagi toitainetevaene, siis mina pisut kohandasin seda endale sobivamaks. Jagan enda kohandatud versiooni ka Teiega ning usun, et see maitseks ka Teile. Vaja läheb järgmisi koostisosi (käesolevad kogused on 4-portsjonit): 200 g täisterapastat 2-3 sorti erinevat juustu (mina kasutasin riivitud kõvajuustu, 15% riivitud Eesti juustu ja 25% riivitud Eesti juustu). Kõiki juuste kokku võiks olla u 100g umbes kolmveerand klaasi lehmapiima 2 spl kaerajahu 1 brokol 150 g rohelisi külmutatud herneid sool pipar Valmistamine: keeda ära makaronid ja samal ajal haki brokoli. Kui soovid, et brokoli oleks täiesti pehme, siis keeda brokoli ära, mina ei keetnud ja brokoli jäi pisut kõva, kuid mulle meeldis. Kastme jaoks vala pannile natukene vett (et panni põhi oleks kaetud), lase see keema ning lisa piim. Seejärel lisa kaerajahu ning sega ühtlaseks (mina kasutasin segamisel visplit). Lisa igast juustusordist pooled pannile piimasegu sisse ning sega korralikult läbi, kaste jääb selline paksemapoolne. Lisa kastmesse natukene sinepit. Maitsesta soola ja pipraga. Kui makaronid on keenud (ja soovi korral ka brokoli), siis vala need suuremasse ahjuvormi, lisa ka külmunud herned nende juurde, raputa peale natukene soola ning vala pannil valminud juustukaste sinna kõige peale. Sega kõik vormi sees segamini ning raputa peale ülejäänud riivjuust (ehk teine osa riivjuustust). Pane 180-200 kraadisesse ahju küpsema umbes 15-minutiks. Tänaseks aga kõik ja loodetavasti tuleb järgmine postitus juba varsti! :) Mari-Anne
0 Comments
Leave a Reply. |
Teemad
All
varasemad
March 2023
|