![]() Iga kord kui hakkan muffineid tegema, siis küsin Olevilt, kas ta soovib soolaseid või magusaid. Tema vastus on ikka ja alati üks. Tegelikult tean alati juba tema vastust ette "Soolaseid, palun!", aga õhkõrn lootus on, et ta vastaks magusaid, sest just viimased on minu lemmikud. Seega valmistan tavaliselt mõlemaid. Jagan Teiega eile valmistatud muffinite retsepte. Magusate muffinite (banaanimuffinid-pildil paremal) valmistamiseks läheb vaja 1-2 muna, 1 spl kookosrasva, purk kikerherneid (püreestada saumikseriga ära), 3 spl mandlijahu (võib ka asendada mõne muu jahuga), 2 küpset banaani, 1 tl küpsetuspulbrit, näpuotsaga soola, soovi korral magustajaks steviat (mina ei pannud, sest banaan teeb need piisavalt magusaks minu jaoks). Küpsetada 180-200 kraadi juures ahjus seni, kuni hakkavad pruuniks minema. Kogu tainast tuleb umbes 6 muffinit. Soolaste muffinite (pitsamuffinite - pildil vasakul) jaoks läheb vaja 2 muna, 1 spl oliiviõli, 70 g taist sinki (omal valikul), 1 suur sibul, 2-3 hapukurki, 150 g lahjat (5-10% rasvasisaldusega) riivjuustu, 3-4 spl täisterarukkijahu (võib ka asendada mõne muu jahuga), meelepäraseid maitseaineid (ise lisasin vaid soola ja natuke lihamaitsainet). Soola lisamisega ole ettevaatlik, kuna sink, juust ja kurk on juba ise natuke soolased. Üks hea mõte muffinite valmistamisel on kasutada tavalist küpsetuspaberit (ise lõigata vastava suurusega ruudud), mitte muffinipaberit, kuna viimastele jäävad muffinid kinni, aga küpsetuspaberile mitte. Küpsetada 180-200 kraadi juures seni kuni muffinid võtavad ilusa pruunika jume peale. Kuna mulle meeldib aega veeta köögis ja välja mõelda uusi, huvitavaid ja tervislikke retsepte, siis küpsetan päris tihti (iga nädal ikka midagi). (: Uute retseptideni! Mari-Anne
1 Comment
J
3/7/2018 10:20:55
Megahääd muffinid! Nii lihtne teha ja väga maitsvad. Tegin ka nii soolaseid kui ka magusaid. Magusatele ei lisanud ka magustajaid, kahest küpsest banaanist piisas täielikult. Soolastel asendasin singi redisega, kuna pole väga suur lihasõber, ja väga-väga head jäid. Aitäh retsepti eest!
Reply
Leave a Reply. |
Teemad
All
varasemad
March 2023
|