TERVISEJUHT
  • Lugemisnurk
  • TEENUSED
  • Meist
    • MI töövahend toitumisnõustajatele
  • KONTAKT

HEAD ISU!

Muffinid - soolased & magusad

2/7/2018

1 Comment

 
Picture
Iga kord kui hakkan muffineid tegema, siis küsin Olevilt, kas ta soovib soolaseid või magusaid. Tema vastus on ikka ja alati üks. Tegelikult tean alati juba tema vastust ette "Soolaseid, palun!", aga õhkõrn lootus on, et ta vastaks magusaid, sest just viimased on minu lemmikud. Seega valmistan  tavaliselt mõlemaid.
Jagan Teiega eile valmistatud muffinite retsepte.
Magusate muffinite (banaanimuffinid-pildil paremal) valmistamiseks läheb vaja 1-2 muna, 1 spl kookosrasva, purk kikerherneid (püreestada saumikseriga ära), 3 spl mandlijahu (võib ka asendada mõne muu jahuga), 2 küpset banaani, 1 tl küpsetuspulbrit, näpuotsaga soola, soovi korral magustajaks steviat (mina ei pannud, sest banaan teeb need piisavalt magusaks minu jaoks). Küpsetada 180-200 kraadi juures ahjus seni, kuni hakkavad pruuniks minema. Kogu tainast tuleb umbes 6 muffinit.
Soolaste muffinite (pitsamuffinite - pildil vasakul) jaoks läheb vaja  2 muna, 1 spl oliiviõli, 70 g taist sinki (omal valikul), 1 suur sibul, 2-3 hapukurki, 150 g lahjat (5-10% rasvasisaldusega) riivjuustu, 3-4 spl täisterarukkijahu (võib ka asendada mõne muu jahuga), meelepäraseid maitseaineid (ise lisasin vaid soola ja natuke lihamaitsainet). Soola lisamisega ole ettevaatlik, kuna sink, juust ja kurk on juba ise natuke soolased. 
Üks hea mõte muffinite valmistamisel on kasutada tavalist küpsetuspaberit (ise lõigata vastava suurusega ruudud), mitte muffinipaberit, kuna viimastele jäävad muffinid kinni, aga küpsetuspaberile mitte. Küpsetada 180-200 kraadi juures seni kuni muffinid võtavad ilusa pruunika jume peale. 

Kuna mulle meeldib aega veeta köögis ja välja mõelda uusi, huvitavaid ja tervislikke retsepte, siis küpsetan päris tihti (iga nädal ikka midagi). (:

Uute retseptideni!
Mari-Anne

1 Comment
J
3/7/2018 10:20:55

Megahääd muffinid! Nii lihtne teha ja väga maitsvad. Tegin ka nii soolaseid kui ka magusaid. Magusatele ei lisanud ka magustajaid, kahest küpsest banaanist piisas täielikult. Soolastel asendasin singi redisega, kuna pole väga suur lihasõber, ja väga-väga head jäid. Aitäh retsepti eest!

Reply



Leave a Reply.

    Teemad

    All
    Eluviis
    Lihavaba
    Magus
    Soolane

    varasemad

    March 2023
    September 2022
    August 2022
    June 2022
    May 2022
    April 2022
    March 2022
    February 2022
    January 2022
    December 2021
    November 2021
    October 2021
    September 2021
    August 2021
    July 2021
    May 2021
    April 2021
    March 2021
    February 2021
    January 2021
    December 2020
    November 2020
    October 2020
    August 2020
    July 2020
    June 2020
    May 2020
    April 2020
    March 2020
    January 2020
    December 2019
    November 2019
    October 2019
    September 2019
    August 2019
    July 2019
    June 2019
    May 2019
    April 2019
    March 2019
    February 2019
    January 2019
    December 2018
    November 2018
    October 2018
    September 2018
    August 2018
    July 2018
    June 2018

Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Lugemisnurk
  • TEENUSED
  • Meist
    • MI töövahend toitumisnõustajatele
  • KONTAKT