Tahtsin valmistada šokolaadikooki, kuid mõtlesin, et prooviks teha ühe tervisliku ja figuurisõbraliku šokolaadikoogi, st. ilma nisujahu ja suhkruta. Tegingi valmis ja maitsesin ära ja täitsa mõnus tuli, niiet võib oma lugejaskonnaga ka retsepti jagada! :)
Koogi jaoks läks vaja: 320 g keedupeeti (riivitult) 3 väiksemat muna (ise kasutasin talumune) 50 g pruuni riisi jahu 30 g kakaopulbrit (ise kasutasin tumedat kakaod) 50 g täisterakaerajahu 3 spl kookosõli 1 tl küpsetuspulbrit magustajaks steviat näpuotsaga roosat Himaalaja soola Valmistamine: kloppisin munad lahti, segasin omavahel jahud, küpsetuspulbri, kakaopulbri, stevia ja soola, riivisin peedi ja segasin kõik koostisosad kokku. Lisasin kookosõli ja natuke vett ka, sest vastasel juhul jäi kogu mass liiga kuiv. Vooderdasin koogivormi küpsetuspaberiga ja panin ahju 200 kraadi juurde küpsema. Kella ei vaadanud, kui kaua kook ahjus oli, aga ma arvan, et umbes 40-50 min. Minule maitses, kui kook oli toatemperatuuril. Serveerisin kooki 4% kreeka jogurtiga (mille maitsestasin steviaga ära) ja värskete mustikate ja vaarikatega. Panen siia kirja ka terve koogi toitainelise väärtuse, ilma lisandita. 1120 kcal 120g sv (millest suhkrut 0 g) 58g rasva 40g valku Kook tuli mahlane (mulle niiske kook maitseb:)) ja mitte keegi ei osanud ära arvata, millest kook koosneb ja kui kuuldi, et põhikomponent on keedupeet, siis oli see üllatus kõigile koogi sööjatele! :) Ilusat nädalavahetust! Mari-Anne
2 Comments
Krista
22/7/2018 22:51:41
Nii äge retsept, teen kindlasti järgi :)
Reply
Mari-Anne
25/7/2018 22:04:10
Tee kindlasti ja anna teada, kuidasvälja tuli ja kas meeldis sama palju kui mulle! :)
Reply
Leave a Reply. |
Teemad
All
varasemad
March 2023
|