Hei kõigile üle pika aja! :)
Ei ole jõudnud siia kirjutada midagi lähinädalatel, sest olime puhkusel. Tänase postituse tahaksingi pühendada sellele, kuidas reisil olles oleks mugav, hea ja tervislik toituda ning, et puhkuselt naastes ei peaks ülekilodega hakkama tegelema. Täiesti normaalne on puhkuse ajal oma igapäevasest toidurežiimist välja tulla ning süüa teisi toite ja teistel aegadel. Oma igapäevasest toitumisest on ka kehal mõni aeg hea puhata, sest siis puhkuse lõpuks hakkad tundma, vähemalt mina tundsin, puudust oma igapäeva toitudest... Puhkuse ajal puhata oma igapäevastest toiduainetest ei tähenda aga terviseinimese jaoks seda, et süüa meeletus koguses puuvilju, saiu ja pagaritooteid, süüa restoranides menüüdest mida iganes (sest on ju puhkus!) ja juua palju alkoholi. Kindlasti selliselt Sa end puhkuse keskel ja lõpus hästi oma kehas ei tunne ning lõppkokkuvõtteks ei naudi ka oma puhkust maksimaalselt... Meie valisime teadlikult majutuseks korterid, et saaksime ise endale meelepäraseid toite valmistada. Kuna hotellis on hommikusöök kindlal kellaajal, siis meie üsna varajaste ärkajatena, mõtlesime mugavamaks valmista meelepärane hommikueine ise. Peale selle on tihti hommikusöögibufeevalik kesine ja mulle ebasobilik. No, mina olen valiv ka muidugi! :) Meie hommikud algasid müsli, kaerahelveste, piima või maitsestamata jogurtiga, lisandiks kohalikud puuviljad ja valguallikaks kõrvale keedumuna. Kõht sai täis ja päev võis alata. Plussina tooksin välja veel selle, et kõht seisis kaua täis, sest hommikusöök oli igati tasakaalustatud, koosnes aeglaselt imenduvatest süsivesikutest ja sisaldas ka piisavas koguses valku. Reisil olles jagasime oma toidukorrad kolmele toidukorrale päeva lõikes. Kui kodus olles söön 4-5 korda päevas, siis reisil olles oli iga toidukord kolmest pisut suurem ja toekam kui kodus. Kindlasti on oluline süüa nii kodus kui ka reisil vähemalt 3 põhitoidukorda päevas, see tagab piisava energiavaru, enam-vähem ühtlase veresuhkrutaseme ja kiirema ainevahetuse. Lõunasööke ja õhtusööke sõime restoranides või valmistasime ise oma korteris. Kohalikust toorainest oli väga mõnus ise ka toitu valmistada, maitsed toitudel olid hoopis teisemad kui kodustel toitudel, kuigi kasutasime enam-vähem sama toorainet. Esialgu plaanisime ikka rohkem välja einestada, aga peagi selgus, meile, et ise tehtud on ikka parem! :) Püüdsime ikka jälgida seda, et iga toidukord sisaldaks piisavalt valke, rasvu ja enam-jaolt aeglaselt imenduvaid süsivesikuid, kuigi sõime ka kiireid süsivesikuid, nagu jäätis. Kuigi saarel, kus meie käisime, oli peamiseks süsivesikuks prae kõrvale restoranides pakkuda vaid valge riis. Selle kõrval oli jällegi valguallikas suurepärane: Kariibimerest püütud mereannid peamiselt ja õnneks värske salatiga nad ka ei koonerdanud.Kindlasti on oluline, eriti soojal maal puhates, tarbida piisavas koguses vedelikku, sest keha kaotab seal ka rohkem vedelikku. Lisan siia mõned pildid meie toitudest! Olge ikka rõõmsad ja nautige Eestimaa kevadist värsket õhku ja päikest! Mari-Anne
0 Comments
Leave a Reply. |
Teemad
All
varasemad
March 2023
|