![]() Alustan tänast postitust uusaasta tervitusega: kõigile meie blogi lugejatele head ja tervislikku uut algavat 2022. aastat! :) Ma loodan, et ka sel aastal leiad, just Sina armas lugeja, meie blogist inspiratsiooni, mõtteid ja ehk ka motivatsiooni tervislikemate valikute tegemisel käesoleval aastal. Järgnevalt jagan Teiega meie pere versiooni lasanje retseptist. Tegemist on "taldrikureeglipärase" toidukorraga, kus on olemas valgud, rasvad ja süsivesikud. Käesolev lasanje on toitev, maitsev ja tervislik! :) Nii, nüüd retsepti juurde (4 portsjonit). Vaja läheb: 11 lasanje plaati (kasutasin tavalisi nisuplaate, kuna täisteraplaate poes polnud) 1 suurem suvikõrvits 3 suuremat porgandit 3 küünt küüslauku 500 g tomatipastat 100 g 5% juustu (riivitult) 80 g tavalist riivjuustu peotäis kirsstomateid 125 g lahjat (8%) Mozzarella juustu sobilikud maitseained (mina kasutasin soola, pipart, basiilikut) Valmistamine: riivi suvikõrvits ja porgand. Purusta küüslauk ja prae kõik kergelt pannil läbi ja lisa tomatipasta ning maitseained. Võta ahjuvorm ja laota lasanjeplaadid üksteise kõrvale (panin 3,5 plaati kõrvuti). Lisan peale suvikõrvitsa-porgandi-tomati segu ja raputasin riivjuustu. Nõnda tegin 3 kihti. Kõige viimasele kihile suvikõrvitsa-porgandi-tomati segule lõikusin peale Mozzarella juustuviilud, tomativiilud ja basiiliku. Küpsetasin lasanjet 200 kraadi juures 45 minutit. Serveerisin tomati-kurgi salatiga. Antud lasanje juures valgurolli mängib juust, süsivesikurolli lasanjeplaadid ja ka köögiviljad ning köögiviljad katab ära suvikõrvits, porgand ja juurde serveeritav värske salat. Soovin Teile ilusat jätkuvat nädalat! Mari-Anne
0 Comments
Leave a Reply. |
Teemad
All
varasemad
March 2023
|