Heipa! Täna jagan Teiega ühe päeva näidismenüüd. Kõik selle päeva toidud valmivad kiiresti, on üsagi taskukohased ja, mis peamine, on vastavuses minu energiavajadusele. Selle päeva toitudest saan mina kätte kõik vajalikud vitamiinid ja mineraalained, rääkimata makrotoitainetest (loe rasvad, valgud, süsivesikud ja sealjuures kiudained). Hommikusöögiks on kaerakliipuder, mis koosneb 60 g kaerakliidest, 60 g munavalgest (see annab pudrule kohevust), 25 g valgupulbrist, 70 g külmutatud mustikaid pudrule peale ja lisaks valgešokolaadi kreem (1 suurem tl). Hommikusöögi juurde kuulub kindlasti 1 spl kalamaksaõli ja D-vitamiin. Lõunasöögiks on kanahakklihast pikk-poiss, lisandiks valge riis ja salat. Pikk-poiss valmis lahjast kanahakklihast, riivitud porgandist, kodujuustust, tatrajahust, maitseainetest ja "poisi" sisse peitsin ära keedumuna. Lisandiks oli valge Basmati riis (sööme erinevaid riise - valgest riisist punase riisini), lisandiks läks värske salat (mugavusest, sest soojasi köögivilju ei jõudnud teha). Salatist läks loosi punane keedupeet, roheline salatimix ja kirsstomatid. Kastmeks natukene oliiviõli. Lõunasöögi ja õhtusöögi vahele jääb vahepala või siis õhtuoode, mis annab täitsa toidukorra mõõdu välja. Selleks on 4% kreekajogurt, lisandiks müsli, puuviljad ja seemned või pähklid. Õhtusöögiks köögiviljad ja magustoiduks kohupiimasõrnikud. Köögiviljad olid ilma lisa valguallikata ja tugevama süsivesikuallikata, sest kohupiimasõrnikud täitsid mõlema rolli. Köögiviljad valmisid kookosrasvaga pannil, lisandiks läks maitsepärm ja erinevad maitseained (sojakaste, Indoneesia pipar). Kohupiimasõrnikud valmisid lahjast kohupiimapastast, kaerajahust, munast, maitsestamiseks stevia, meresool ja kaneel. Serveerisin neid maapähklivõi, mandlite ja marjadega. Iga toidukorra valmistamine võtab aega maksimaalselt 25 minutit (õhtusöök võtab ainukesena nii kaua). Hommikupuder ja vahepala valmivad 10-15 minutiga ja lõunasöök valmib samal ajal, kui ise tegelen kodukontoriga, sealjuures jagub sama sööki veel järgmise päeva üheks toidukorraks ka kindlasti.
Ei ole olemas tervislikku või ebatervislikku toitu, on vaid õiged kogused kindlatele inimestele. Toitude valmistamise viis on oluline, toidukordade aeg on tähtis ja toiduainete valik on ülioluline - millise rasvasisaldusega hakkliha või kreeka jogurtit osta, kuidas kohupiimasõrnikuid valmistada ja mida sinna juurde süüa ja kui palju jne. Enam-vähem võiks aduda ka seda, kas päeva lõikes makrotoitained said paika - reeglina saavad päeva lõikes paika nii makro-, kui ka mikrotoitained, kui süüa "tadrikureegli" järgi. Paneme oma kehadesse parimat kütust, sest siis immuunsus tugev ja energiat piisavalt! Mari-Anne
0 Comments
Leave a Reply. |
Teemad
All
varasemad
March 2023
|