![]() Täna jagan Teiega üht veiseliha valmistamise retsepti. Mulle isiklikult maitseb veiseliha palju rohkem, kui sealiha, sest veiselihal ei ole sellist omapärast kõrvalmaitset. Veiseliha aga peab oskama valmistada. Olen eelnevalt ka proovinud, kuid kunagi ei ole nii maitsev välja kukkunud. Tegelikult antud retsepti järgi tegi kunagi minu vanaema. Tema armastas küll teha veiseliha asemel sealiha. Selle roa valmistamiseks peab varuma aega, sest hea veiseliha tahab kaua ahjus küpseda. Järgnevalt toon Teieni enda versiooni, mis kukkus välja väga maitsev. Vaja läheb: umbes 800-900 g veisepraadi (taine veiseliha) viilutatud juustu (ise kasutasin Cheddar juustu) punast veini (saab ka ilma selleta suurepäraselt) soola pipart Valmistamine: lõika veiseiha viiludeks (umbes 1,5 cm paksused viilud), tambi need lihahaamriga mõlemal poolt läbi. Nüüd läheb vaja ahjupotti, mille sees paned liha ahjus küpsema. Maitsesta veiselihalõigud mõlemalt poolt soola ja pipraga ning lao esimene kiht poti põhja (viilud üksteise kõrvale), pane juustuviilud vahele ja lao järgmine kiht liha ja seni lao veiseliha ja juustu vaheldumisi, kui kõige pealmiseks kihiks jääb juust. Soovi korral vala liha juurde potti punast veini (ära sellega liialda). Aseta pott ahju (pane kindlasti ka kaas peale potile) 150 kraadi juurde ning küpseta umbes 2 tundi. Serveeri lihale juurde meelepärane lisand ja naudi toitu! Veiseliha on kasulik meile seetõttu, et sisaldab rohkelt B-grupi vitamiine, asendamatuid aminohappeid, hästi omastavat rauda. Kuid sealjuures ka küllastunud rasvhappeid, mille saamist peaks piirama - seega lihakogused olgu mõõdukad! Kindlasti on punasel lihal menüüs oma koht ning seda ei peaks "lihtsalt" oma menüüst välja jätma! Järgmine postitus on tasakaalustamaks käesolevat ja sisaldab lihavaba kotleti retsepti. Elus kehtib kõiges tasakaal! :) Tervitades, Mari-Anne
0 Comments
Leave a Reply. |
Teemad
All
varasemad
March 2023
|