Tere kõigile! Viimane postitus sai kirjutatud juba mitu head aega tagasi. Miks nii? Suvel on palju tegemisi, käismisi ja ei olnud ka kuidagi sellist viitsimist midagi siia kirjutada.. ja kui seda "õiget tunnet" peal ei ole, siis ega siia midagi head kokku ei saa ka. Aga täna, ehk siis augusti esimene kolmapäev, tunnen, et võiksin hakata taas siia üht-teist meie tegemistest ja retseptidest kribama. Ma loodan, et meie lugejad ja toetajad ei ole meile selga keeranud :) Olen olnud pea terve suve tänaseni ja isegi vist natuke ennem seda juba väga smuuti-lainel. Minul mängib smuuti sellist väiksema toidukorra rolli või suurema vahepala rolli. Minu maitse järgi smuuti peab olema pisut tahkem kui jook, aga ka mitte liiga tahke konsistensiga, maitselt kreemine ja magus ning mulle meeldib kui midagi närida ka oleks. Jagangi Teile minu peamist ja põhilist smuuti-retsepti, mis eelpool kirjeldatud tektuuri ja maitse smuutile annab. Portsjon mulle ja Lislile sisaldab, ehk 1 täiskasvanu ja 1 väikelaps: 1 banaan (sobib ka külmutatud) 250-300g maitsestamata jogurtit/taimset jogurtit suur peotäis marju (lemmikud mustikad ja kirsid) (sobivad nii külmutatud kui värsked) 1 väiksem magus õun või pirn 1/2 avokaadot Serveerin peotäie neljaviljakrõbuskitega või täisterahelvestega ja peotäie pähklitega (erinevad, olenevalt tujust) Valmistamine: panen banaani, jogurti, õuna/pirni, marjad ja avokaado blendrisse ja blenderdan üsna kaua, et kindlasti tuleks ühtlane ja kreemine tekstuur. Valan smuuti kaussi või suuremasse klaasi ja serveerin krõbinate ja pähklitega. NB! Palava ilmaga lisan ka blendrisse jääkuubikud (2tk) ja kasutan sügavkülmutatud marju/banaani. Käesolevas smuutis on olemas kõik makrotoitained: valgud, rasvad ja süsivesikud, mis teeb sellest smuutist tasakaalustatud ja kõhtu täitva toidukorra. Lisaks hulgaliselt vitamiine. Smuutit saab ideaalselt kodunt välja minnes kaasa võtta, mida on super mugav kus- tahes süüa. Praegu, aga kõik ja järgmise kirjutamiseni. :) Ilusat augustikuu algust! Mari-Anne
0 Comments
|
Teemad
All
varasemad
April 2024
|