![]() Siit tuleb sügisese õunakoogi retsept, mis on taaskord täiesti minu väljamõeldis. Kook on ikka, minule kohaselt, ilma lisatud suhkruta ja nisujahuvaba. Olen seda kooki nüüdseks juba teinud 2 korda ning momendil on kolmanda korra kook ahjus ja sealt tuleb juba väga kaneelist õunakoogilõhna ninna :) Aga nüüd retsepti juurde. Põhja valmistamiseks läheb vaja: 1 purk kikerherneid 2 muna (soovitavalt mahemune) 1/2 klaasi vett 50 g täisterakaerajahu 50 g kookosjahu 1 spl kookosrasva 1 tl küpsetuspulbrit magustajaks steviat näpuotsaga meresoola Valmistamine: aseta blendrisse kikerherned, muna, kookosrasv ja vesi. Lase kõik ühtlaseks massiks. Vala segu kaussi ja lisa juurde kuivained. Sega kõik läbi ja aseta ahjuplaadile/koogivormile, raputa soovi korral peale natuke kaneeli ja pane ahju eelküpsema umbes 15 minutiks, samal ajal tegele koogi kattega. Edasiseks tegevuseks läheb vaja: 60-80 g alpro maitsestamata jogurtit (sobib asendada ka loomse maitsestamata jogurtiga) 300-400 g õunu 50 g kuivatatud ploome stevia ja kaneel Võta õuntel seest südamik välja, koorima õunu ei pea. Koore all on kõik olulised vitamiinid :) Eriti hea oleks kui Sul oleksid koduaiaõunad. Mina tegin valgest klaarist, mis olid veel maitselt hapukad. Lõigu õunad viiludeks. Kaalu välja ploomid ning lõigu need väikesteks tükkideks. Kui need on tehtud, siis võta ahjust kook välja. Määri kook pealt jogurtiga kokku (õrn kiht), puista koogile peale ploomid ja seejärel tükeldatud õunad. Sega kausikeses omavahel stevia ja kaneel ning puista segu õuntele. Aseta kook tagasi ahju ning küpseta 200 kraadi juures 50 minutit. Kui kook on valmis, lase sel taheneda ja jahtuda toatemperatuurini ning seejärel pane kook külmkappi, sest külmkapi külmalt maitseb see parimalt, kuna külmkapis kook ja ka koogi põhi tahenevad täpselt ideaalseks. Head maiustamist! Mari-Anne
0 Comments
![]() Hei-hei sõbrad! :) Olen endiselt küpsetamiselainel. Mitu korda nädalas saab miskit mõnusat valmis meisterdatud. Üldjuhul on minu lemmikuteks igasugused magusad valmistised, aga seekord tegin soolaseid muffineid spinati ja juustuga. Üllatuseks kukkusid väga maitsvad välja. Retsept on järgmine: Valmistamiseks läheb vaja: 2 muna 1 purk heledaid konservube (240 g) 30 g värskeid spinatilehti 125 g 5% juustu (riivitult) 30 g täisteranisujahu 30 g odrajahu natuke oliiviõli 1/2 tl küpsetuspulbrit maitsestamiseks soola, ürdisegu vms maitseainet Valmistamine: pese konservoad jooksva kraanivee all puhtaks. Pane need blendrisse ning lisa kaks toorest muna. Mikserda kõik ühtlaseks massiks. Lisa spinatilehed ja mikserda veel. Vala segu suuremasse kaussi ja lisa riivitud juust, oliiviõli, jahud ning maitseained. Sega kõik lusikaga hästi läbi. Jaga segu muffinivormidesse. Mina kasutan silikoonist vorme, sest neid on nii kiire ja hea pärast kasutamist pesta. Küpseta muffineid 200 kraadises ahjus 45 minutit. Kui soovid gluteenivabu muffineid, siis asenda nisu- ja odrajahu näiteks tatrajahuga. Kindlasti annaksid lisaväärtust muffinitele juurde seemned. Ilusat nädala lõppu! Mari-Anne |
Teemad
All
varasemad
April 2024
|