TERVISEJUHT
  • Lugemisnurk
  • TEENUSED
  • Meist
    • MI töövahend toitumisnõustajatele
  • KONTAKT

HEAD ISU!

Figuurisõbralikum versioon kirjust koerast

16/11/2019

0 Comments

 
Picture
Minu vaieldamatuks nõrkuseks on magusa osas šokolaad, šokolaadist valminud koogid ja maiustused, mis on tummised ja väga kakaosed. Selline maitseeelistus on pärit minu vanematelt. Nõnda otsustasin isadepäevaks kallile isale meisterdada kirju koera. 
Järgmiseks minu esimene kirju koera retsept, mis kukkus välja vaimustav! :)

Vaja läheb (kogused on umbes, sest nagu tavaliselt ei kaalunud midagi välja):
200 g datleid (ilma kivideta)
70-100 g mandlijahu
2 spl magustamata kakaopulbrit
2 spl kookosrasva
näpuotsaga Himaalaja soola
50-100 g kuivatatud ploome

Valmistamine: leota datleid paar tundi enne vees. Mikserda datlid ühtlaseks massiks ja maitsesta soolaga. Sulata veevannil kookosrasv ning sega datlimassile. Lisa mandlijahu (jahu läheb vaja nii palju, et kirju koera taigen jääks nii tihke, et seda annab voolida). Tükelda ploomid ning sega taignale. Ploomide asemel sobib kindlasti kasutada ka kuivatatud eksootilistest puuviljadest segu, mis oleksid marmelaadi eest. 
Kasta käed märjaks ning vooli taignast pikk vorstikujuline kirju koer. Mässi see kile sisse ning aseta külmkappi tahenema. Minu koer oli külmkapis 12 tundi või natuke kauemgi. 

Järgmisel korral lisan rummiessentsi, siis oleks täiuslik.
​Kindlasti sobiksid ka pähklid! :)
Tegemist on küll ilma lisatud suhkruta maiustusega, aga energiarikas on see sellegi poolest ja üks mis kindel, maitsev ka! :)

Ilusat laupäeva!
​Mari-Anne


0 Comments

Vegan keeks ja oi kui maitsev veel!

5/11/2019

0 Comments

 
Picture
Ühel päeval tööl, mu armas kolleeg ja hea sõbranna, oli nii lahke ja tõi mulle eelmisel päeval tema enda küpsetatud banaanikeeksi proovida.
No ja võib öelda, et sellest on saanud minu vaieldamatu lemmik. Tekstuur on kohev ja mõnus, maitse on keeksile kohaselt hea ja valmib ka väga kerge vaevaga. 
Kõigele lisaks sööksid seda isegi veganid! :)
Keeksi algne retsept pärineb kuskilt kellegi viienda käest, aga mina, nagu ikka, kohandasin retsepti endale sobilikumaks. 

Vaja läheb:
2-3 küpset banaani (ise panin 2 banaani)
100 g jahu (mina kasutasin 50 g kookosjahu ja 50 g tatrajahu)
1 spl kookosrasva
1 klaas taimset piima (mina kasutasin kookosjooki)
1 tl soodat
näpuotsaga soola
1 tl küpsetuspulbrit
maitseks kaneeli

Valmistamine: püreesta banaanid kookosrasvaga, lisa taimne piim, sega ühtlaseks massiks. Lisa jahu(d), maitseained. Kui segu on ühtlane, siis vala see küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi (leivavormi).
​Küpseta 180 kraadises ahjus umbes 45 min või seni kuni hambatikk tuleb puhtalt keeksi seest välja. Lase jahtuda ja naudi!
Tegemist on üsna energiatiheda küpsetisega, nii et naudi vastutustundlikult! :)

Ilusat nädalat!
​Mari-Anne

0 Comments

    Teemad

    All
    Eluviis
    Lihavaba
    Magus
    Soolane

    varasemad

    January 2021
    December 2020
    November 2020
    October 2020
    August 2020
    July 2020
    June 2020
    May 2020
    April 2020
    March 2020
    January 2020
    December 2019
    November 2019
    October 2019
    September 2019
    August 2019
    July 2019
    June 2019
    May 2019
    April 2019
    March 2019
    February 2019
    January 2019
    December 2018
    November 2018
    October 2018
    September 2018
    August 2018
    July 2018
    June 2018

Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Lugemisnurk
  • TEENUSED
  • Meist
    • MI töövahend toitumisnõustajatele
  • KONTAKT