Hei-hei! Olen sel nädalal tragim kui viimastel kuudel ning jagan Teiega juba teist retsepti selle nädala jooksul, mis on üks mõnus magusroa retsepti, mida eile õhtusöögile lisaks valmistasin. Idee sain ühest retseptiraamatust, kuid muutsin algset retsepti oluliselt, kuna mul polnud mitmeid komponente kodus ning, et rohkem meie perele meelepärasem oleks tuli ka mitmeid komponente asendada meielikematega. Nüüd aga retsepti juurde. Vaja läheb (terve ahjuvormi jagu): 50 g täisterakaerahelbeid 100-150g külmutatud mustikaid 1 suur pirn (koorituna) 20 g kõrvitsaseemneid 20 g linaseemneid 40 g mett 40 g maapähklivõid 1 spl kookosrasva kaneeli ingveri maitseainet (soovitan panna vähe, sest annab tugevat maitset) Valmistamine: eelkuumuta ahi 170 kraadini. Koori pirn ning haki see väikesteks kuubikuteks. Eraldi kausis sega kokku kaerahelbed, kõrvitsaseemned, linaseemned, kaneel ja inveripulber. Sulata veevannil mesi, maapähklivõi ja kookosrasv. Lisasin kõik korraga sulatusvanni ning sulatasin kõik koos. Vooderda ahjuvorm küpsetuspaberiga ning vala sinna põhja mustikad ja pirnitükid. Lisa sinna peale kaerahelbe-seemnesegu ning sega läbi. Kõige peale vala kuumaveevannil sulatatud mee, kookosrasva ja maapähklivõist segu. Sega kõik ahjuvormis läbi ning pane ahju küpsema. Lase ahjus olla umbes 30 min. Tulemus on mahlane, kuid samas kaerahelbesest krõbe. Antud toit sobiks hästi ka hommikusöögiks, kuid sel juhul soovitaksin juurde süüa valku, näiteks kohupiima. Usun, et käesolev krõbedik sobiks hästi maitsestamata piimatootega kokku. Teile kevadist nädalat ning uue postituseni!
Mari-Anne
0 Comments
Hei-hei! Eelmine postitus oli Araabiapärasest püreesupist, siis täna tegelikult jätkan samal teemal. Meie peres on püreesupid väga populaarsed ja seda eelkõige seetõttu, et need maitsevad Lislile väga ning püreesuppide läbi saab Lislile "sisse sööta" kõiki erinevaid köögivilju, mida ta muidu tükina ei söö.
Sel korral on selline supp, mis sobib isesesvalt supiks, kuid samas sobib hästi ka pastale kastmeks. Postituse lõpus oleval pildil on näha, et ühes taldrikus on supp ning teises on täisterapasta, millele segasin püreed hulka ning lõpptulemus oli väga maitsev. Seeläbi saab aega kokku hoida ning kaks erinevat toidukorda valmistada. Järgnevalt supi retsepti juurde. Vaja läheb: 1/2 kaalikat 2 suuremat porgandit 1 suvikõrvits 1 küüs küüslauku u 20-30 g võid u 40-50 g kõvajuustu (nt Parmesani) Maitsestamiseks soola, pipart Valmistamine: tükelda kõik köögiviljad väikesteks kuubikuteks ning keeda pehmeks. Keeduvette ei ole vaja lisada maitsaineid. Keeda teises potis (täistera)pasta. Kui köögiviljad on pehmed, siis vala need koos veega blendrisse, lisa sinna sool, pipar, juustukuubikud, küüslauk ja või. Püreesta kõik ühtlaselt siidiseks ning vajadusel maitsesta veel meelepärase maitseainega. Loputa ära keedetud pasta ning lisa sinna peale osa köögiviljapüreest. Pasta tõmbab selle hästi endasse ning seetõttu jääb pasta mõnusalt mahlane, kuid mitte vesine. Serveerimisel lisa nii supile kui pastale meelepärane valgulisand juurde (galett munaga, tuunikala vms). Tegelikkuses sobib iga püreesupp pastaga kokku klappida. Kui supi sees on kartul või bataat, siis mina ei segaks, sest pasta toitaineline väärtus on süsivesikute poolest juba võrdlemisi toitev ilma kartulitagi. Selline "kreemine" pasta on väga hea viis süüa oma toidukorra juurde kuuluvad köögiviljad ära pisut teisel kujul, kui neid valmistatakse tavapäraselt. Uue postituseni ja ilusat uut nädalat! Mari-Anne Alustan täna oma postitust "kiidulaualuga" läätsedele. Läätsed on hinnatud kaunviljad, mis sisaldavad palju kiudaineid ning täidavad hästi kõhtu. Läätsed on heaks valguallikaks. Nutridata andmete kohaselt sisaldavad keedetud läätsed 100g kohta 9g valku, 20g süsivesikuid ja 0,4g rasvu. Läätsi leidub toidupoes erineval kujul - konsrveeritult kui ka kuivatatult, samuti on leida erinevaid värvitooni läätsi: rohelisi, kollaseid, punaseid, musti.
Tänases retseptipostituses kasutasin mina kollaseid/rohekaid kuivatatud läätsi ning järgnevalt lähengi konkreetse supi valmistamise retsepti juurde. Vaja läheb (portsjon kahele): 140 g kuivatatud läätsi 1 küüslauguküüs 1 punane sibul 1 kollane sibul puljongikuubik maitsestamiseks soola ja pipart Valmistamine: keeda läätsed vees koos puljongiuubikuga pehmeks (u 20 min), eelnevalt läätsi leotada pole vaja. Pruunista pannil meelepärases rasvaines sibulad ning küüslauk. Kui läätsed on pehmeks keenud, siis lisa juurde keedetud vett umbes 150-200g. Vala sinna juurde pruunistatud sibul ja küüslauk ning püreesta supp siidiselt püreeks. Maitsesta! Koostisosi on vähe ning supp valmib kiiresti ja lihtsalt ning lõpptulemus on maitsev. Oma kõrge kiudaine sisalduse poolest hoiab käesolev supp kaua kõhu täis. Juuresoleval pildil vasakpoolne supp on Araabias söödud variant ning parempoolne on minu järgitehtud variant. Araabias serveeriti seda suppi koos sidruniga, kuid ma ei pidanud vajalikuks seda lisada, sest supp oli ilma selletagi väga maitsev. Ilusat nädala jätku, Mari-Anne |
Teemad
All
varasemad
April 2024
|