![]() Jagan Teile üht mõnusat aeglaselt imenduvatest süsivesikutest pakatavat õuna-kaneeli kaerahelbekoogi retsepti. Kook on ideaalne kiireks hommikueineks või kergele salatile magustoiduks, millest Su keha saab väikese koguse taimset rasva ja aeglaselt imenduvaid süsivesikuid, mis hoiavad kõhu kauem täis. Mida väiksema vormi sisse antud kogus kooki teha, seda paksem see jääb. Minu vormi suurus oli umbes 35 x 20 cm. Koogi valmistamiseks läheb vaja: 150 g jämedaid kaerahelbeid 70 g kiirkaerahelbeid 1 muna 1 klaas kuuma vett 1 suur õun 50 g kookosrasva ½ tl küpsetuspulbrit Kaneel Näpuotsaga soola Magustajat (mina kasutasin Hyxolit) Valmistamine: klopi muna kausis segamini. Kaalu välja kookosrasv ning sulata see ära. Lase vesi keema. Lisa kaerahelbed munale juurde ning sega läbi. Vala peale kuum vesi ja sulanud kookosrasv. Sega läbi! Lisa kaneel, küpsetuspulber, sool ja magustaja. Lõigu õun väikesteks tükkideks (sobib ka riivida). Sega õun kaerahelvestele juurde ja sega kõik läbi. Kuumuta ahi 200 kraadini ning vooderda küpsetusvorm küpsetuspaberiga. Vala taigen vormi ning silu ühtlaseks. Küpseta 200 kraadi juures 40 minutit. Maitseb imehästi nii jahtunult kui ka kuumalt. Ilusat nädalavahetust! Mari-Anne
0 Comments
![]() Hei! Nädalavahetusel tegin püreesuppi. Olen ka varem siin kirjutanud, et me ei ole väga suured supifännid ja teeme suppi üliharva. Mõnikord tuleb tuhin peale ja siis tuleb teha ja iga kord kui teen, siis mõtlen, et miks ma tihedamini ei tee, sest tulemus on alati mega hea. Nii ka sel korral. Tulemuseks tuli igati mõnusa tekstuuriga juustune supp. Retsept on siin! Vaja läheb: 2 rusikasuurust kartulit kõvitsat (ma ei kaalunud ära, sest võtsin sügavkülmast eelnevalt puhastatud ja kuubikuteks lõigutud kõrvitsa) 100 g suitsujuustu 40 g cheddari juustu (riivitult) 2 küüslauguküünt 1/2 purki lahjat kookospiima (6% rasva) soola pipart maitserohelist ja päevalilleseemneid Valmistamine: koori kartulid ja lõigu kuubikuteks. Pane kartul ja kuubikuteks lõigutud kõrvits potti keema, lõigu juurde kaks küüslauguküünt. Keeda pehmeks. Kui on pehmed, siis vala üleliigne vesi ära. Mikserda saumiksriga köögiviljad püreeks. Lõigu suitsujuust kuubikuteks ja riivi cheddari juust. Lisa köögiviljadele kookospiim ja juustud ning mikserda kõik veel läbi ühtlaseks massiks. Maitsesta meelepäraste maitseainetega ning keeda suppi veel 1-2 minutit. Serveeri maitserohelise ja endale meelepäraste seemnetega. Kartul annab supi tekstuurile tihedust juurde ja sobib siia väga hästi! Usun, et kartulit annaks asendada mõne teise tärkliserikka köögiviljaga väga edukalt. Päikeselist sügist! Mari-Anne ![]() Hei! Pean piinlikkusega tunnistama, et möödas on jälle nii palju aega, kui viimane kord siia postituse tegin. Täna parandan end ning jagan Teiega üht muffinite retsepti, mida ise nädalavahetusel tegin. Retsept on minu välja mõeldud ning esimese korraga tuli ka kohe välja - olen uhke enda üle, sest need muffinid on midagi äärmiselt maitsvat! :) Vaja läheb: 1 purk heledaid konservube 2 muna 1 apelsin 75 g kaerajahu 75 g täistera nisujahu 40 g kookosrasva 1 tl vaniljesuhkrut 1/2 klaasi kookospiima (sobib asendada kindlasti mõne teise piimaga ja vast isegi veega) 1/2 tl söögisoodat magustajat (mina kasutasin Hyxolit) näpuotsaga soola Valmistamine: pane blendrisse pestud konservoad, 2 muna, piim ja kookosrasv. Blenderda kõik ühtlaseks massiks. Vala segu suuremasse kaussi ja lisa kuivained. Sega kõik hoolega läbi. Riivi ühe apelsini koor ning pressi apelsinimahl taignale juurde. Sega läbi! Taigen jääb pigem vedelam kui tahkem. Jaga taigen 12 muffinivormi sisse (kõige mugavam on silikoonvorm). Küpseta ahjus 200 kraadi juures 40-45 minutit. Parimalt maitsevad jahtunult. Toitaineline väärtus ühe muffini kohta: 71 kcal 12 g süsivesikut 1,5 g rasva 4 g valku Ilusat nädalat! Mari-Anne |
Teemad
All
varasemad
April 2024
|