Tere! :) Olen viimased päevad olnud taas kokkamise lainel ning seekord valmisid soolased muffinid, mille retsepti ka kohe Teiega jagan...
Pilti unustasin valmis muffinitest teha ja meelde tuli see alles, siis kui kõik olid otsas (: Vaja läheb: 2 porgandit 1/2 väiksemat suvikõrvitsat 2 muna (soovitavalt mahemuna) 50 g riivitud juustu 50 g tatrajahu 50 g täistera nisujahu Näpuotsaga soola ja pipart Kaunistuseks kõrvitsaseemneid Valmistamine: koori ja riivi porgandid ja suvikõrvits. Sega kausis kokku kahe lahtiklopitud munaga. Lisa segule juust (mina kasutasin Cheddari riivjuustu) ning sega ühtlaseks massiks, seejärel lisa jahu ja natukene leiget vett, maitsesta vähese soola ja pipraga, sest juust on juba soolane. Jaga tainas muffinivormidesse (minul tuli 11 muffinit) ning kõige peale puista natuke kõrvitsaseemneid. Küpseta 180 kraadises ahjus 30 minutit. Lõpptulemusena valmisid väga maitsvad muffinid, mis sobisid ideaalselt õhtuooteks tassikese tee juurde. :) Ilusat nädalat! Mari-Anne
0 Comments
Hei, mina jälle siin! :)
Tänases postituses soovin Teiega jagada üht vägagi tervislikku ja head kaeraküpsiste retsepti. Mis need küpsised tervislikumaks teeb kui mõned teised küpsised? Eks ikka see, et nendes ei ole grammigi lisatud suhkruid, need on jahuvabad ja oma toitainelise väärtuse poolest nii toitaineterikkad, kui ühtedel küpsistel võimalik olla on. Nii, nüüd aga retsepti juurde. Vaja läheb: 2 muna (soovitavalt mahemune) 1 suur supilusikatäis neitsioliivõli 2 küpset banaani näpuotsaga soola (kasutasin Himaalaja roosat soola) 50 g rosinaid 100 g täistera kaerahelbeid 80 g kiirkaerahelbeid maitse järgi kaneeli Valmistamine: tükelda banaan blendrisse, lisa juurde oliiviõli ja munad ning sega kogu segu ühtlaseks massiks. Vala see suuremasse kaussi ning lisa kõik kuivained ning rosinad. Sega kõik läbi ja lase toatemperatuuril u 15-20 min tõmmata (muutub tihkemaks). Seejärel vooderda ahjuplaat küpsetuspaberiga ning võta teelusika suurused väikesed kuhjad ning pane ahjuplaadile. Kui kõik kuhjad on plaadile pandud, siis võta kahvel ja silu kuhjad madalamaks ning korrapärasemaks. Seejärel aseta küpsised ahju 180 kraadi juurde küpsema, umbes 30 minutiks. Oleneb ahjust, valmis on küpsised siis kui hakkavad pruunikaks minema. Serveeri vahepalaks või magustoiduks ja eriti hästi maitsevad kohvi juurde, kuid lastele kindlasti meeldivad piimaga (vähemalt minu omale:)). Need on kiiresti tehtavad ja lihtsate koostisainetega küpsised, seega saab ruttu valmis teha kui on oodata külalisi või soov endal maiustada. NB! Kes soovib magusamaid, siis lisa retseptile lisaks mõnd magustajat (näiteks mett). Ilusat nädalat soovides, Mari-Anne Meie pere väga suur müsli-sööja ei ole olnud, kuid kapis on varupakk alati olemas. Poelettidelt on väga raske leida müslit, mis ei oleks võrdne küpsise toitainelise näitajaga. Mõtlesin, et proovin kodus ise valmis teha meile sobiva müsli.
Otsisin retsepte, kuidas müslit kodus ise valmistada ning leidsin igasuguseid, kuid ikka ei sobinud ühes retseptis üks ja teises teine komponent. Seega välja kukkus täitsa "omalooming". Lõpptulemus maitses igaljuhul meie peres igaühele. Jagan retsepti ka Teiega, kes Te olete müslisõbrad ning sooviksite tervislikku, toitaineterikast müslit, milles ei oleks nii suur suhkrusisaldus kui poest ostetutel ning mille lõpphind jääb kindlasti madalamaks kui poe tervislikematel müslidel. Vaja läheb: 200 g täisterakaerahelbeid 50 g kiirkaerahelbeid 40 g indiapähkleid 30 g kõrvitsaseemneid 30 g linaseemneid 40 g kookosrasva näpuotsaga soola 1 spl mett peotäis rosinaid Valmistamine: eelkuumuta ahi 180 kraadini. Sega kausis kaerahelbed, seemned, pähklid ja näpuotsaga soola. Laota segu ahjuplaadile. Sulata veevannil kookosrasv ja mesi. Kui segu on sulanud, siis nirista ahjupannil müslile. Sega kõik omavahel kokku. Aseta ahju ning iga viie minuti järel sega natuke. Lase ahjus olla 15-20 minutit. Lase jahtuda ning serveeri maitsestamata jogurtiga või kreeka jogurtiga. Sobib hästi hommikusöögiks, vahepalaks või väikeseks magustoiduks. Jälle lugemiseni! Mari-Anne Hei-hei! Viimane postitus sai tehtud 4. aprillil käesoleval aastal. Piinlikult palju on aega möödas, kuid nüüd suudan leida taas rohkem aega ning tahet siia kirjutada. :) Täna murrangi selle pika vahe ühe mõnusa sügisese hummuse retseptiga, mille peategelaseks on kurkum. Kurkum on väga levinud Aasia köökides. Seda on kasutatud juba tuhandeid aastaid. Seda on kasutatud odavama alternatiivina safranile. Mõnes riigis peetakse kurkumit ravimtaimeks, kuna sel on mitmeid tervistavaid omadusi. Nüüd aga tänase retsepti juurde. Vaja läheb: 1 purk kikerherneid 5-6 päikesekuivatatud tomatit 1 spl oliiviõli 1 küüslauguküüs 1 tl maapähklivõid (kasutan tahhiini asemel) maitsestamiseks meresoola, pipart ja kurkumit Valmistamine: pese kikerherned ja vala kõik komponendid blendrisse. Blenderda kõik ühtlaselt kreemiseks. Serveeri koos värskete köögiviljadega või galeti/leivaga vahepalaks või naudi pearoa juurde lisandiks. Kindlasti tervislikum alternatiiv poest ostetud dipikastmetele. Varsti taaslugemiseni! Mari-Anne |
Teemad
All
varasemad
April 2024
|