TERVISEJUHT
  • Lugemisnurk
  • TEENUSED
  • Meist
    • MI töövahend toitumisnõustajatele
  • KONTAKT

HEAD ISU!

Eriti mõnusad pisut tainased pirni- ja ploomimuffinid

25/10/2019

0 Comments

 
Picture
Tegemist muffinitega, mis on nisujahuvabad, laktoosivabad ja lisatud suhkruvabad. Vaieldamatult minu sulest valminud lemmikud muffinid on senini olnud õuna-kaneelimuffnid, mida olen kordi ja kordi küpsetanud. Kõik, kes proovinud on, neilegi on meeldinud.. 
Täna valmivad muffinid, mis sisaldavad õuna asemel pirni ja mõningaid teisi komponente olen ka asendanud. 

10 muffini jaoks läheb vaja:
2 muna
250 g pehmemat ja küpsemat pirni
100 g kuivatatud musti ploome
70 g mandlijahu
50 g kaerajahu
1 tl kookosrasva
maitsestamiseks kaneeli, himaalaja soola ja soovi korral magustajaks steviat (ise lisasin seekord, kuid olen kindel, et ilma selletagi piisavalt magusad ja head)

Valmistamine: Mikserda munad koos kookosrasvaga. Puhasta pirn ning riivi jämeda riiviga. Nõruta pirnilt vedelik välja. Sega pirn koos munaga. Tükelda ploomid ning lisa pirni ja munale juurde. Kaalu jahud ning sega kõik kokku. Minul jäi taigen pisut liiga paks, lisasin kraanivett natuke vedeldamiseks. Maitsesta himaalaja soola, kaneeli ja magusainega!
Küpseta muffinivormis 200 kraadi juures umbes 30 min. Tulemuseks jäävad natukene tainased ning tihke koostisega - just nagu mulle meeldib!:)

Toitaineline väärtus 1 muffini kohta:
107,9 kcal
13,2 g süsivesikut
5 g rasva
3,84 g valku

Ilusat nädalavahetust ja nautige ikka võimalusel õues sooja sügist!
​Mari-Anne




0 Comments

Linnuliha kaks retsepti

14/10/2019

0 Comments

 
Järgmiseks toon Teieni kaks linnulihast valminud retsepti. Väga lihtsad, aga vahel tundub, et unustuste hõlma vajunud...

Esimene neist sidrunine ahjukana köögiviljade ja värske salatiga.
Vaja läheb:

1 suur  terve kana (maitsestamata)
1 sidrun
oliiviõli
pipar ja meresool

Valmistamine: loputa kana jooksva vee alt üle. Lõigu sidrun tükkideks (koos koorega) ning topi kana sisse. Määri kana oliiviõliga, meresoolaga ning pipraga. Aseta kana küpsetuskotti, lõika küpsetuskotile väike auk peale, et õhk tuleks välja ning pane 240  kraadi juures ahju küpsema, umbes 1,5 tunniks. 
Sel ajal kui kana on ahjus valmista juurde köögiviljad: lõigu bataat, suvikõrvits, seened ja teised endale meelepärased köögiviljad sobilikeks tükkideks ning küpseta oliiviõliga pannil (mulle meeldib kui jäävad natuke krõmpsuvad). Maitsesta!
Valmista juurde värske salat: kiivi, kollane paprika, tomat ja kõrvitsaseemned. Maitsestamiseks näpuotsaga meresoola.
Kogu praest saad ilusa värvikireva taldriku, milles on esindatud väga mitmed vitamiinid! Peale selle saad kõhu ka täis!:)

Teine retsept kanast on porgandi-kanahakklihapallid.

Vaja läheb:

300 g kanahakkliha
1 suur porgand
1 suur muna
1 sibul
soovi korral küüslauk
maitseained: lihamaitseaine, pipar

Valmistamine: 
Sega kausis hakkliha ja muna. Riivi porgand ning haki sibul ja küüslauk. Sega hakklihale juurde ning maitsesta. Vormi peopesade vahel sobiva suurusega pallid ning aseta ahjuplaadile küpsetuspaberi peale ritta. Küpseta kotletikesi ahjus umbes 40 min või seni kuni hakkavad pruunistuma.
Käesolevast kogusest jagub 3-4 toidukorraks. Serveeri sobilike süsivesikutega. 

Ilusat uut nädalat!
Mari-Anne

Picture
Picture
0 Comments

Midagi magusat - hirsipuder mustikakisselliga

14/10/2019

0 Comments

 
Picture

Taasavastan, et olen jätnud blogisse kirjutamise nii unarusse. Täna parandan selle olukorra ning kirjutan siia kaks, isegi kolm, uut retseptipostitust. 
Mahutan need retseptid kahte postitusse. Esimene neist on magus postitus. 
Järgnevalt jagan Teiega üht leidu, mille avastasin Prismast. Tegemist on suhkruvaba mustikakisselliga. Täiesti patuvaba toode, kui nüüd suhkruasendaja kõrvale jätta, mida käesolev toode sisaldab.
Kuigi... suhkruasendajaga ei ole üle priisatud, sest minu meelest võiks kissell isegi natuke magusam olla :)
Kui kuulsin, et suhkruvaba kissell on jõudnud Eesti poelettidele, siis tuli ka kohe idee serveerida see hirsipudruga. Kõige nostalgilisem oleks seda süüa riisi- või mannapudruga, aga kuna kodus mul kumbagi ei olnud ja osta ka ei tahtnud, sest igapäevaselt neid ei tarbi ja koju kappi seisma osta neid ei soovi, siis otsustasin teha hirsipudruga. Olen proovinud tänaseks nii kaerahelbepudruga kui hirsipudruga ja no isegi maitsvam on kaerahelbepudruga, sest minu isiklikust eelistusest lähtuvalt parim puder on kaerahelbe, olgu ta magus või soolane, kisselliga või kissellita...
Nüüd aga retsepti juurde, mis on väga lihtne, kuid figuurisõbralikum kui manna- või riisipuder tavalise kisselliga.

Vaja läheb (kogus ühele):
50 g hirsihelbeid (kiirhirss/pudruhirss)
100 g piima
maitsestamiseks näpuotsaga soola ja steviat
Valmistamine: lase potis 1 väiksem klaasitäis (200g) vett keema. Lisa piim ning pudruhelbed. Sega, et piim ei kõrbeks põhja. Keeda umbes 10 min ning maitsesta. Lase pudrul ära jahtuda ning serveeri mustikakisselliga.
Ise lisasin veel juurde külmutatud marju, mille eelnevalt ära sulatasin.
​Tegemist on ühe nostalgilise ja mõnusa maiustusega.
 
Ole loov ning mängi vanaaegsete magustoitude retseptid ümber!
Mari-Anne

0 Comments

    Teemad

    All
    Eluviis
    Lihavaba
    Magus
    Soolane

    varasemad

    April 2023
    March 2023
    September 2022
    August 2022
    June 2022
    May 2022
    April 2022
    March 2022
    February 2022
    January 2022
    December 2021
    November 2021
    October 2021
    September 2021
    August 2021
    July 2021
    May 2021
    April 2021
    March 2021
    February 2021
    January 2021
    December 2020
    November 2020
    October 2020
    August 2020
    July 2020
    June 2020
    May 2020
    April 2020
    March 2020
    January 2020
    December 2019
    November 2019
    October 2019
    September 2019
    August 2019
    July 2019
    June 2019
    May 2019
    April 2019
    March 2019
    February 2019
    January 2019
    December 2018
    November 2018
    October 2018
    September 2018
    August 2018
    July 2018
    June 2018

Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Lugemisnurk
  • TEENUSED
  • Meist
    • MI töövahend toitumisnõustajatele
  • KONTAKT