![]() Tegemist muffinitega, mis on nisujahuvabad, laktoosivabad ja lisatud suhkruvabad. Vaieldamatult minu sulest valminud lemmikud muffinid on senini olnud õuna-kaneelimuffnid, mida olen kordi ja kordi küpsetanud. Kõik, kes proovinud on, neilegi on meeldinud.. Täna valmivad muffinid, mis sisaldavad õuna asemel pirni ja mõningaid teisi komponente olen ka asendanud. 10 muffini jaoks läheb vaja: 2 muna 250 g pehmemat ja küpsemat pirni 100 g kuivatatud musti ploome 70 g mandlijahu 50 g kaerajahu 1 tl kookosrasva maitsestamiseks kaneeli, himaalaja soola ja soovi korral magustajaks steviat (ise lisasin seekord, kuid olen kindel, et ilma selletagi piisavalt magusad ja head) Valmistamine: Mikserda munad koos kookosrasvaga. Puhasta pirn ning riivi jämeda riiviga. Nõruta pirnilt vedelik välja. Sega pirn koos munaga. Tükelda ploomid ning lisa pirni ja munale juurde. Kaalu jahud ning sega kõik kokku. Minul jäi taigen pisut liiga paks, lisasin kraanivett natuke vedeldamiseks. Maitsesta himaalaja soola, kaneeli ja magusainega! Küpseta muffinivormis 200 kraadi juures umbes 30 min. Tulemuseks jäävad natukene tainased ning tihke koostisega - just nagu mulle meeldib!:) Toitaineline väärtus 1 muffini kohta: 107,9 kcal 13,2 g süsivesikut 5 g rasva 3,84 g valku Ilusat nädalavahetust ja nautige ikka võimalusel õues sooja sügist! Mari-Anne
0 Comments
Järgmiseks toon Teieni kaks linnulihast valminud retsepti. Väga lihtsad, aga vahel tundub, et unustuste hõlma vajunud...
Esimene neist sidrunine ahjukana köögiviljade ja värske salatiga. Vaja läheb: 1 suur terve kana (maitsestamata) 1 sidrun oliiviõli pipar ja meresool Valmistamine: loputa kana jooksva vee alt üle. Lõigu sidrun tükkideks (koos koorega) ning topi kana sisse. Määri kana oliiviõliga, meresoolaga ning pipraga. Aseta kana küpsetuskotti, lõika küpsetuskotile väike auk peale, et õhk tuleks välja ning pane 240 kraadi juures ahju küpsema, umbes 1,5 tunniks. Sel ajal kui kana on ahjus valmista juurde köögiviljad: lõigu bataat, suvikõrvits, seened ja teised endale meelepärased köögiviljad sobilikeks tükkideks ning küpseta oliiviõliga pannil (mulle meeldib kui jäävad natuke krõmpsuvad). Maitsesta! Valmista juurde värske salat: kiivi, kollane paprika, tomat ja kõrvitsaseemned. Maitsestamiseks näpuotsaga meresoola. Kogu praest saad ilusa värvikireva taldriku, milles on esindatud väga mitmed vitamiinid! Peale selle saad kõhu ka täis!:) Teine retsept kanast on porgandi-kanahakklihapallid. Vaja läheb: 300 g kanahakkliha 1 suur porgand 1 suur muna 1 sibul soovi korral küüslauk maitseained: lihamaitseaine, pipar Valmistamine: Sega kausis hakkliha ja muna. Riivi porgand ning haki sibul ja küüslauk. Sega hakklihale juurde ning maitsesta. Vormi peopesade vahel sobiva suurusega pallid ning aseta ahjuplaadile küpsetuspaberi peale ritta. Küpseta kotletikesi ahjus umbes 40 min või seni kuni hakkavad pruunistuma. Käesolevast kogusest jagub 3-4 toidukorraks. Serveeri sobilike süsivesikutega. Ilusat uut nädalat! Mari-Anne ![]() Taasavastan, et olen jätnud blogisse kirjutamise nii unarusse. Täna parandan selle olukorra ning kirjutan siia kaks, isegi kolm, uut retseptipostitust. Mahutan need retseptid kahte postitusse. Esimene neist on magus postitus. Järgnevalt jagan Teiega üht leidu, mille avastasin Prismast. Tegemist on suhkruvaba mustikakisselliga. Täiesti patuvaba toode, kui nüüd suhkruasendaja kõrvale jätta, mida käesolev toode sisaldab. Kuigi... suhkruasendajaga ei ole üle priisatud, sest minu meelest võiks kissell isegi natuke magusam olla :) Kui kuulsin, et suhkruvaba kissell on jõudnud Eesti poelettidele, siis tuli ka kohe idee serveerida see hirsipudruga. Kõige nostalgilisem oleks seda süüa riisi- või mannapudruga, aga kuna kodus mul kumbagi ei olnud ja osta ka ei tahtnud, sest igapäevaselt neid ei tarbi ja koju kappi seisma osta neid ei soovi, siis otsustasin teha hirsipudruga. Olen proovinud tänaseks nii kaerahelbepudruga kui hirsipudruga ja no isegi maitsvam on kaerahelbepudruga, sest minu isiklikust eelistusest lähtuvalt parim puder on kaerahelbe, olgu ta magus või soolane, kisselliga või kissellita... Nüüd aga retsepti juurde, mis on väga lihtne, kuid figuurisõbralikum kui manna- või riisipuder tavalise kisselliga. Vaja läheb (kogus ühele): 50 g hirsihelbeid (kiirhirss/pudruhirss) 100 g piima maitsestamiseks näpuotsaga soola ja steviat Valmistamine: lase potis 1 väiksem klaasitäis (200g) vett keema. Lisa piim ning pudruhelbed. Sega, et piim ei kõrbeks põhja. Keeda umbes 10 min ning maitsesta. Lase pudrul ära jahtuda ning serveeri mustikakisselliga. Ise lisasin veel juurde külmutatud marju, mille eelnevalt ära sulatasin. Tegemist on ühe nostalgilise ja mõnusa maiustusega. Ole loov ning mängi vanaaegsete magustoitude retseptid ümber! Mari-Anne |
Teemad
All
varasemad
April 2023
|