![]() Hei-hei! Jagan Teiega tänases postituses kakao-rummipallide retsepti, mis kadusid meil kodus nagu neid poleks olnudki. Kukkusid välja väga-väga maitsvad. Tegemist on väga energiatihedate pallikestega. Koguseliselt ma ei teagi täpselt palju neid tuli käesoleva retsepti järgi, aga ehk oli nii 12 tk. Käesolevaid pallikesi saab kohandada ka jõululisemaks. Aga kõigest juba edasi lugedes... Kakao-rummipallide valmistamiseks läheb vaja: 1 purk punaseid konservube 150 g datleid (ilma kivita) 1/2 klaasi vett 80-100g väga tumedat šokolaadi (mina kasutasin 99%) 2 tl mett 60-70 g mandlijahu + 2 spl pallikeste veeretamiseks hiljem 1 spl maapähklivõid rummiessentsi paar tilka Valmistamine: pese puhtaks konservoad ja aseta blendrisse. Lisa juurde datlid (mina hakkisin väiksemaks). Blenderda! Kui on liiga tihke lisa pool klaasi vett (vaata silma järgi vee kogust). Vala segu suuremasse kaussi. Sulata veevannil šokolaad ja mesi ning sega oa-datlisegule juurde. Sega kõik ühtlaselt läbi ja lisa 1 spl maapähklivõid, sega uuesti. Lisa mandlijahu, rummiessents ja näpuotsaga soola ja sega jälle. Nüüd veereta käte vahel sobiliku suurusega pallid ning veereta need omakorda mandlijahu seest läbi. Mandlijahu asemel sobiksid hästi ka kookoshelbed. Aseta pallikesed taldrikule ning pane külmkappi paariks tunniks tahenema. Nüüd aga jõulueel saaks käesolevaid pallikesi muuta jõulusemaks nii, et lisada piparkoogimaitseainet, kardemoni, kaneeli. Samuti sobivad sinna sisse imehästi kuivatatud puuviljatükid või pähklid. Proovige ka ja andke teada, kuidas maitsesid! :) Ilusat nädala lõppu! Mari-Anne
0 Comments
|
Teemad
All
varasemad
April 2023
|