Eelmise postituse jätkuks kirjutan ühe väga maitsvate ja mahlaste lihavabade kotlettide retsepti, mida teen meie peres vähemalt korra nädalas. Vaja läheb: 240 g punaseid konservube (1 purk) 1 muna 1 suur sibul 120-140 g punast riivitud keedupeeti peotäis karulauku (sobib asendada ka küüslauguga) 50 g 10% riivitud juustu 2-3 spl jahu (mina olen kasutanud rukki- ja odrajahu) maitsestamiseks soola, pipart, kartulimaitseainet Valmistamine: püreesta oad ja muna omavahel. Lisa püreestatud ubadele ja munale hakitud sibul ja karulauk, riivitud peet, juust ja jahu. Sega kõik ühtlaseks massiks. Maitsesta meelepäraste maitseainetega. Vooli peopesades väikesed kotletid ja küpseta pannil mõlemalt poolt. Kotletid jäävad üsna pehmed, seega tuleb neid natuke pannilabidaga panni küljest meelitada lahti, et need ära ei laguneks (kui jahu rohkem panna, siis seisavad paremini koos). Serveeri leiva peal burgerina, lahjema versioonina riisigalettidel või mõne kolmanda meelepärase lisandiga. Või söö neid lihtsalt ilma igasuguse lisandita, sest kotletikesed sisaldavad kõiki makrotoitaineid - süsivesikuid, valke ja rasvu ning annavad kenasti tasakaalustatud toidukorra välja! Päikest! Mari-Anne
0 Comments
Täna jagan Teiega üht veiseliha valmistamise retsepti. Mulle isiklikult maitseb veiseliha palju rohkem, kui sealiha, sest veiselihal ei ole sellist omapärast kõrvalmaitset. Veiseliha aga peab oskama valmistada. Olen eelnevalt ka proovinud, kuid kunagi ei ole nii maitsev välja kukkunud. Tegelikult antud retsepti järgi tegi kunagi minu vanaema. Tema armastas küll teha veiseliha asemel sealiha. Selle roa valmistamiseks peab varuma aega, sest hea veiseliha tahab kaua ahjus küpseda. Järgnevalt toon Teieni enda versiooni, mis kukkus välja väga maitsev. Vaja läheb: umbes 800-900 g veisepraadi (taine veiseliha) viilutatud juustu (ise kasutasin Cheddar juustu) punast veini (saab ka ilma selleta suurepäraselt) soola pipart Valmistamine: lõika veiseiha viiludeks (umbes 1,5 cm paksused viilud), tambi need lihahaamriga mõlemal poolt läbi. Nüüd läheb vaja ahjupotti, mille sees paned liha ahjus küpsema. Maitsesta veiselihalõigud mõlemalt poolt soola ja pipraga ning lao esimene kiht poti põhja (viilud üksteise kõrvale), pane juustuviilud vahele ja lao järgmine kiht liha ja seni lao veiseliha ja juustu vaheldumisi, kui kõige pealmiseks kihiks jääb juust. Soovi korral vala liha juurde potti punast veini (ära sellega liialda). Aseta pott ahju (pane kindlasti ka kaas peale potile) 150 kraadi juurde ning küpseta umbes 2 tundi. Serveeri lihale juurde meelepärane lisand ja naudi toitu! Veiseliha on kasulik meile seetõttu, et sisaldab rohkelt B-grupi vitamiine, asendamatuid aminohappeid, hästi omastavat rauda. Kuid sealjuures ka küllastunud rasvhappeid, mille saamist peaks piirama - seega lihakogused olgu mõõdukad! Kindlasti on punasel lihal menüüs oma koht ning seda ei peaks "lihtsalt" oma menüüst välja jätma! Järgmine postitus on tasakaalustamaks käesolevat ja sisaldab lihavaba kotleti retsepti. Elus kehtib kõiges tasakaal! :) Tervitades, Mari-Anne Eile tahtsin hakata meisterdama ühtesid rukki- ja kamajahu pallikesi, mida nii pool aastat tagasi tegin. Hakkasin siis retsepti otsima, mille lootsin sisimas, et ehk panin ka kirja, aga mida ma ei leidnud oli minu välja mõeldud rukki-kamajahupallide retsept. Leidsin vaid pildi, mille olin neist teinud, ja isu nende järele kasvas veel suuremaks. Püüdsin siis hakata meenutama komponente, aga ei tulnud meelde rohkem koostisosi, kui rukkijahu, kamajahu ja muna. Seega tuli alustada algusest ja uus retsept leiutada (internetist ka midagi sarnast ei leidnud, mida oleksin saanud kohandada endale sobilikumaks). Niisiis sündisid uued magusad pallikesed, seekord tatrajahust. Ja ma olen veendunud, et need on veel maitsvamad kui olid esimesed. Tegelikult tegin kahte versiooni, ühed tatrjahuga ja teised rukkimannaga, aga jagan teiega retsepti just tatrajahu omadest, sest tatrajahu on populaarsem kui rukkimanna (seda ei ole igast poest saada ning on ka kallim). Nüüd aga retsepti juurde. Vaja läheb: 1 toores muna 60 g tatrajahu (teiste puhul kasutasin 60 g rukkimannat) 1 purk punaseid ube (240 g) (teiste puhul kasutasin 240 g kikerhernekonservi) 35 g kookosrasva 35 g kuivatatud ploome (teiste puhul kasutasin 40 g datleid) näpuotsaga söögisoodat ja soola magustajaks steviat siia sobiks veel lisada kaneeli ka - kaneelisõpradele, nagu mina :) Valmistamine: mikserda konservoad, kookosrasv ja muna ühtlaseks massiks. Lisa tatrajahu, söögisooda, sool ja stevia. Haki ploomid ja sega samuti juurde. Sega kogu mass ühtlaseks (mass jääb selline tihke ja paks). Veereta peopesades väikesed pallid ja aseta ahjuplaadile. Minul tuli kokku 24 pallikest. Küpseta 200 kraadi juures 30-35 minutit (seni kuni hakkavad pruunikaks minema ja pealt mõranema). Sobivad imehästi vahepalaks või väikeseks magusaks ampsuks põhitodukorra järel. (NB! Konservoad ei jäta mingitki kõrvalmaitset). Olge ikka terved! Mari-Anne (: Hei! Paar päeva tagasi Olev ütles, et tahaks nii jäätisekokteili. Minul kohe meenus, et olin kuskil kunagi näinud retsepti, millest saab täitsa jäätisekokteili sarnase desserdi. Päris jäätisekokteili ei saanud ma juba seetõttu teha, et kodus külmkapis ei ole jäätist, küll aga olid sügavkülmutatud banaanid, mis ma olin sinna juba päris pikalt aega tagasi pannud, just eesmärgil, et ehk kunagi teen seda "vale" jäätisekokteili. Kindlasti on võimalusi palju erinevaid ning kasutada saab erinevaid komponente, et teha erimaitselisi, kuid minu oma tuli ka väga "päris" maitsega ja sealjuures väga heade toitaineliste näitajatega. Nüüd aga täpsemalt retsepti juurde (jagub kahele). Retsepti jaoks läheb vaja: 150 g maitsestamata jogurtit 150 g kookosjooki (Alpro) - sobib asendada lehmapiimaga või mõne teise taimsepiimaga 1 suurem sügavkülmutatud banaan 50 g külmutatud maasikaid (sobib asendada mõne teise sügavkülmutatud marjaga) magustajaks steviat (sobib asendada mõne teise magustajaga) 10 g maasikamaitselist valgupulbrit (sobib kindlasti ära ka jätta) jääd Valmistamine: aseta kõik komponendid blendrisse (ka jää) ja blenderda seni, kuni läheb vahtu. Sobib kindlasti väga hästi vahepalaks või väiksemaks toidukorraks (sisaldab nii süsivesikuid, valke, kui ka natuke rasvu). Lastele seeka kindlasti maitseks. :) Järgmisel korral teen šokolaadimaitselise jääisekokteili. Magusat nädalat! Mari-Anne Hei! Kirjutan siia kohupiimasõrnikute retsepti, millest eelmises postituses juttu oli. Panen juurde ka toitainelise väärtuse. Vaja läheb (kokku 10 sõrnikut): 300 g maitsestamata torukohupiimapastat (kasutasin rasvatut) 2 muna 50 g kaerajahu kookosrasva küpsetamiseks maitsestamiseks meresoola, steviat ja kaneeli Serveerisin toormustikamoosiga, maapähklivõiga ja mandlitega. Valmistamine: pane kohupiimapasta kaussi, sega hulka kaks muna (sega korralikult läbi), lisa juurde kaerajahu, näpuotsaga meresoola, kaneel ja stevia (või mõni teine magustaja). Küpseta kookosrasvaga (annab hea meki) pannil madalal kuumusel väikesed sõrnikud. Küpseta mõlemilt poolt (aega ei oska täpselt öelda, tee tunde järgi). Tulemuseks jäävad sellised paksud kohupiimased pannkoogid. Serveeri meelepärase lisandiga. Toitalane teave (ilma serveeringuta): 690 kcal 45 g süsivesikut 5 g kiudaineid 26 g rasva 70 g valku Julgen soovitada! :) Ilusat päeva! Mari-Anne |
Teemad
All
varasemad
April 2024
|