Hei kõigile lugejatele! Ma olen küll tubli kodus kokkaja, kuid mitte nii tubli kookide ja tortide meisterdaja. Eelmisel nädalal oli minu kallil abikaasal ja äripartneril :) sünnipäev ja selle päeva puhuks tahtsin midagi magusat teha. Tõsi see on, et õigel päeval tegin küpsisekoogi ka, loomulikult minulike mööndustega, kuid laupäeval, mil tulid mõned külalised, tegin pisut taljesõbralikuma magustoidu, mis üllatuseks kõigile väga maitses. See on ülimalt lihtne ja kiire lahendus, kuid teisalt näeb välja väga kena ja maitseb ka hästi, lõpptulemusel teeb kõhule ka pai! :)
Jagan Teiega oma jõuluhõngulise kohupiima magustoidu retsepti ja seekord koos toitainelise väärtusega, sest oli huvitav välja arvutada, kui palju saab üks isetehtud kohupiimadessert olla taljesõbralikum kui poes müüdavad variandid. Vaja läheb (portsjoni suurus 6 tassikest): 800 g pehmet maitsestamata kohupiima 300 g karamelli maitselist Fit pudingut ("Tere" toode) 50 g rosinaid 20 g piparkooki (ilma glasuurita) Valmistamine: otsi kapist välja 6 magustoidu tassikest või klaasi. Jaga igasse tassi ära kohupiim, seejärel pudista näppude vahel igasse tassi ära 10 g piparkooki (purusta näppude vahel), sinna peale jaga igasse tassi puding. Pudingule peale jaga ära kõigi tasside kohta välja kaalutud rosinad ning kõige peale lisa ülejäänud piparkookidest puru. Toitaineline väärtus ühe tassi kohta (ehk üks portsjon): 229 kcal 20 g süsivesikut 8,5 g rasvu 19,8 g valku Selline magustoit sobib suurepäraselt jõululauale, sest jõulutoit on ise juba päris rammus ning toitev, kuid kui sooviks on peale seda veel midagi magusat ampsata, siis see on see, mis on jõulupärane ning samas taljesõbralik! Soovin Teile kõigile imeilusaid jõulupühi, olge ikka aktiivsed ka söömingute vahel ning, mis peamine, ärge unustage oma kallitele öelda, kui kallid ja armsad nad Teile on! :) Parimaid soove teele saates, Mari-Anne
0 Comments
Hei-hei! Täna jagan Teiega üht puru-kohupiimakoogi retsepti, mis on pärit mu ema sulest. Tegin ise nädalavahetusel seda esimest korda ja kukkus välja peaaegu sama hea kui tal. Minu kook tuli õhem kui ema oma, aga ma usun, et kui panna kohupiima rohkem, tuleb lõpptulemus õhulisem ja paksem. Ma unustasin retseptist välja ka küpsetuspulbri, mis sinna tegelikult võiks käija. Niiet käesolev retsept, mida jagan Teiega on selline õhem kohupiimakook, kui nüüd sama kogus teha väiksema vormi sisse või lisada üks kohupiimatoru lisaks, siis tuleb paksem kook.
Aga nüüd retsepti juurde. Terve suure ahjuplaadi täie jaoks läheb vaja: Mandlijahu 5 suurt magusat õuna (mina kasutasin Golden õunu) 4 spl vedelat mett 6 muna 1 klots kohupiima (kasutasin "Tere" Vanilje maitselist) 2 torukohupiima 3% (mina kasutasin "Alma" maitsestamata) näpuotsaga soola 1/2 tl küpsetuspulbrit Valmistamine: võta ahjuplaat ning lisa sellele küpsetuspaber. Raputa küpsetuspaberile mandlijahu nii palju, et terve plaat oleks kaetud (see jääb koogile põhjaks). Vahusta käsitsi kausis munad ning lisa vahustatud munadele mesi. Teises kausis sega kohupiimad ning natukese soolaga ning küpsetuspulbriga. Koori ning haki õunad, sega need kohupiimale juurde. Sega kohupiimale, õunale nüüd munasegu. Vala kogu "taigen" ahjuplaadile mandlipuru peale ning raputa kõige peale veel mandlijahu (et jääks purukoogi efekt). Küpseta ahjus 200 kraadi juures 50-60 min. Käesolev kook on energiavaesem ja taljesõbralikum kui suhkrut, rohkelt magusat kohupiima ja võid sisaldav kook, aga maitseb väga hästi! :) NB! Käesolevas retseptis võib vaniljemaitselise kohupiima asendada ideaalselt maitsestamata kohupiima vastu, siis on see kook täiesti lisatud suhkrutest prii. Ilusat nädala jätku! Mari-Anne Hei! ETNÜ blogi pühendab käesoleval kuul oma blogipostitused suurel määral sellisele toiduainele, nagu kinoa. Kinoa ei olegi teravili, vaid hoopis Tšiili Hanemalts, mis on söödavate seemnetega rohttaim. Kes soovib saab kinoa kohta Hr. Google käest täpsemat ja pikemat informatsiooni, ka toitainelise koostise kohta.
Mina soovin Teiega jagada oma tänaõhtust retsepti, mis on ühest küljest kiiresti valmiv ja toitev, kuid teisalt ka täitsa isuäratava väljanägemise ning maitsega. Toon Teieni kahes versioonis selle (ühe täistaimse ja ühe lihaga). Käesolev kogus on 2 portsjonit. Vaja läheb: 100 g 3-värvilist kinoad 1 punane paprika 1 punane suurem sibul 400 g brokolit 1 porgand 1 purk konservube (võiube kasutasin) valmistamiseks oliivõli maitsestamiseks Himaalaja sool, must pipar ja Kreeka salati maitseaine (viimase võib ära jätta). Lihaga versioonil 70 g Liivimaa lihaveise lihalõike (eelnevalt ahjus haudepotis valminud). Valmistamine: keeda kinoa, prae pannil kergelt oliivõlis läbi sibul, paprika, brokkoli, porgand, konservoad. Kui kinoa on valmis, siis sega see pannil köögiviljadega. Serveeri soovi korral lihaga. Lihalõiked pruunistasin pannil oliivõlis läbi ning panin seejärel haudepotiga 200 kraadi juures 1 h küpsema. Kinoa on hea vaheldus tatrale, pastale ja riisile. Proovige ka! :) Ilusat nädala jätku, Mari-Anne |
Teemad
All
varasemad
April 2024
|