Hei! Olen küpsetamise lainel ja tegin täna eriti häid šokolaadimuffineid. Lõpptulemuseks valmisid tihke tekstuuriga, hästi läbiküpsenud, kakaosed ja pisut rummimaitselised šokolaadimuffinid. Jagan retsepti ka Teiega. Järgnevast kogusest tuleb 10 muffinit (nagu pildilt näha on pildi tegemise ajaks neli juba kõhus). (: Vaja läheb: 1 purk punaseid konservube 2 muna 50 g šokolaadimaitselist valgupulbrit 20 g kaerakliisid 30 g kakaopulbrit näpuotsaga soola rummiessentsi 40 g kuivatatud ploome Kaunistuseks mandleid ja toorkakaod Valmistamine: löö kaks muna saumiksrisse. Loputa oad jooksva kraanivee all ja lisa samuti saumiksrisse. Seejärel mikserda munad ja oad ühtlaseks massiks. Lisa valgupulber, kaerakliid, sool ja rummiessents. Mina lisasin ka kraanvett, sest taigen jäi liiga paks. Haki ploomid peeneks ja lisa taignasse. Sega läbi ja aseta muffinivormidesse. Muffinite kaunistamiseks kasutasin mandleid ja toorkakaod. Muffinid küpsevad 180 kraadi juures umbes 15 min. Muffinid sobivad hästi vahepalaks või magustoiduks! :) Head katsetamist! Mari-Anne
0 Comments
Kuna on tulemas kevadpühad, siis sel ajal ikka inimestel on kombeks süüa kohupiimast valmistatud maiustusi. Eelkõige on selleks Pasha, mis kahjuks on natuke liiga rammus minu jaoks ning siit tulebki palju, palju figuurisõbralikum kohupiimakook, mis on kergem, valgurikkam ja mis peamine, seda saab ilma süümepiinadeta rohkem süüa ka kui Pashat! :) Koogi jaoks läheb vaja: 3 muna 2 pakki lahjat maitsestamata kohupiima (kohupiimaklots) (sobib hästi asendada ka 5% kohupiimaga) 1 suur tops 4% Kreeka jogurtit 1/2 klaasi piima poole sidruni mahl 50 g täisterakaerahelbeid 50 g kuivatatud jõhvikaid maitsestamiseks näpuotsaga soola ja magustajaks suhkruasendaja (ise kasutasin Hyxolit) 1 tl vaniljesuhkrut 50 g purustatud mandleid või mandlilaaste Valmistamine: vahusta munad, sega vahustatud munadele kohupiimad ja Kreeka jogurt. Lisa sidrunimahl poole sidruni seest. Lisa vaniljesuhkur, sool ja magustaja, jõhvikad ning kaerahelbed. Sega kõik ühtlaseks. Vala küpsetusvormi ja raputa peale mandlid või mandlilaastud. Küpseta ahjus seni, kuni kook hakkab pruuniks minema. Ise kella ei vaadanud, aga umbes tunnike. Kogu koogi toitaineline väärtus: 1440 kcal 110 g sv 64,7 g rasva 111 g valku Miks koormata oma kõhtu raske toiduga, kui saame seda asendada lahjemate versioonidega, mis ei jäägi maitse poolest tugevamatele alla! :) Ilusat kevade jätku kõigile! Mari-Anne Järgmine postitus on pühendatud pitsa-austajatele, mis tänasel kujul on tubli valguallikas. Käesolev retsept on samuti tulnud minu kalli ema varamust. Terve plaadi suuruse pitsa jaoks läheb vaja: Põhjaks: 400 g 3% kodujuustu 4 muna 100 g täisterajahu (ema kasutas kaerajahu) Katteks: Tomatipasta või ketšup 1 suurem suitsukanafilee (sobib ka asendada kanasingiga) 4-5 tomatit 1 sibul 3 hapukurki 1 paprika 200 g 5% juustu (riivida) Maitsestamiseks pitsa maitseaine Soola Valmistamine: alusta pitsa valmistamisega põhjast. Nõruta kodujuust kuivaks. Klopi 4 muna ning sega sinna juurde kodujuust ja täisterajahu. Sega kõik ühtlaseks massiks ning laota ahjupannile ning eelküpseta põhja umbes 20 minutit. Kui põhi on ahjust välja võetud, määri sellele peale tomatipasta. Seejärel lõigu kõik ülejäänud komponendid ja aseta eelküpsenud põhjale. Lisa maitseained. Kõige viimasena lisa riivitud juust ja küpseta ahjus seni, kuni juust on sulanud. Kuna tegemist on valgurikka pitsaga, siis söö juurde enda vajadustele sobilikus koguseid süsivesikuid. Kui eelnevalt olen söönud kodust pitsat tortilla-põhjal tehtud variandiga, siis see on ikka kordades maitsvam veel! Järgmine postitus on nüüd kolmas käik, kahele eelmisele ning see on magustoit! :) Mari-Anne Uut postitust kirjutama hakates avastan, et ei ole nii kaua siia midagi postitanud. Teen nüüd kõik tasa ja postitan kolm uut retsepti: kaks neist soolased ja üks magus. :) Esimene retsept ongi soolane, nagu postituse nimest saab välja lugeda. Tegemist on kanarullide retseptiga, mis tegelikult, kui nüüd üdini aus olla, ei ole minu sulest valminud, vaid minu hoolsa ema varamust. Tegemist on super maitsvate kanafileest tehtud rullidega, mis on Parma singi sisse keeratud. Aga täpsemalt siis: Vaja läheb (16-18 tk): 900-1000 g kanafileed 2 magusat paprikat peotäis hakitud karulauku 100 g Feta juustu 2 pakki Parma sinki (üks pakk umbes 70 g) Maitsestamiseks sinepit ja pipart Valmistamine: Lõika kanafileed pikkupidi pooleks ja vajadusel veel pooleks (oleneb filee paksusest), ning tao nii õhukesteks, et neid oleks hea rulli keerata. Määri fileedele sinepit (sinepi kogus vastavalt soovile), raputa fileedele peale pipart. Lõigu sobilike suurustega tükid paprikast ning aseta fileedele. Lisaks pane fileedele peale Feta juustu. Keera fileed rulli ning keera omakorda neile ümber Parma singiviilud. Ole soola lisamisega kade, sest nii juust, kui sink annavad maitset. Soovi korral raputa peale värsket tilli. Küpseta rulle ahjus umbes tund või natuke kauem. Võta välja kui hakkavad "valmisrullide" nägu minema. Kui jäävad natuke kauaks, siis muutuvad kuivaks. NB! Kui kogus on liiga suur, siis vähenda kõiki komponente poole võrra ja tee 8 rullikest! Tulemus on väga maitsev. Rullid on heaks vahelduseks neile, kes igapäevaselt söövad tihti kanafileed, kuid soovivad vaheldust! Järgmine postitus juba uut-moodi pitsast! :) Mari-Anne |
Teemad
All
varasemad
April 2024
|