Heipa! Täna jagan Teiega ühe päeva näidismenüüd. Kõik selle päeva toidud valmivad kiiresti, on üsagi taskukohased ja, mis peamine, on vastavuses minu energiavajadusele. Selle päeva toitudest saan mina kätte kõik vajalikud vitamiinid ja mineraalained, rääkimata makrotoitainetest (loe rasvad, valgud, süsivesikud ja sealjuures kiudained). Hommikusöögiks on kaerakliipuder, mis koosneb 60 g kaerakliidest, 60 g munavalgest (see annab pudrule kohevust), 25 g valgupulbrist, 70 g külmutatud mustikaid pudrule peale ja lisaks valgešokolaadi kreem (1 suurem tl). Hommikusöögi juurde kuulub kindlasti 1 spl kalamaksaõli ja D-vitamiin. Lõunasöögiks on kanahakklihast pikk-poiss, lisandiks valge riis ja salat. Pikk-poiss valmis lahjast kanahakklihast, riivitud porgandist, kodujuustust, tatrajahust, maitseainetest ja "poisi" sisse peitsin ära keedumuna. Lisandiks oli valge Basmati riis (sööme erinevaid riise - valgest riisist punase riisini), lisandiks läks värske salat (mugavusest, sest soojasi köögivilju ei jõudnud teha). Salatist läks loosi punane keedupeet, roheline salatimix ja kirsstomatid. Kastmeks natukene oliiviõli. Lõunasöögi ja õhtusöögi vahele jääb vahepala või siis õhtuoode, mis annab täitsa toidukorra mõõdu välja. Selleks on 4% kreekajogurt, lisandiks müsli, puuviljad ja seemned või pähklid. Õhtusöögiks köögiviljad ja magustoiduks kohupiimasõrnikud. Köögiviljad olid ilma lisa valguallikata ja tugevama süsivesikuallikata, sest kohupiimasõrnikud täitsid mõlema rolli. Köögiviljad valmisid kookosrasvaga pannil, lisandiks läks maitsepärm ja erinevad maitseained (sojakaste, Indoneesia pipar). Kohupiimasõrnikud valmisid lahjast kohupiimapastast, kaerajahust, munast, maitsestamiseks stevia, meresool ja kaneel. Serveerisin neid maapähklivõi, mandlite ja marjadega. Iga toidukorra valmistamine võtab aega maksimaalselt 25 minutit (õhtusöök võtab ainukesena nii kaua). Hommikupuder ja vahepala valmivad 10-15 minutiga ja lõunasöök valmib samal ajal, kui ise tegelen kodukontoriga, sealjuures jagub sama sööki veel järgmise päeva üheks toidukorraks ka kindlasti.
Ei ole olemas tervislikku või ebatervislikku toitu, on vaid õiged kogused kindlatele inimestele. Toitude valmistamise viis on oluline, toidukordade aeg on tähtis ja toiduainete valik on ülioluline - millise rasvasisaldusega hakkliha või kreeka jogurtit osta, kuidas kohupiimasõrnikuid valmistada ja mida sinna juurde süüa ja kui palju jne. Enam-vähem võiks aduda ka seda, kas päeva lõikes makrotoitained said paika - reeglina saavad päeva lõikes paika nii makro-, kui ka mikrotoitained, kui süüa "tadrikureegli" järgi. Paneme oma kehadesse parimat kütust, sest siis immuunsus tugev ja energiat piisavalt! Mari-Anne
0 Comments
Hei teile, kes te ikka vahete-vahel oma pilgu meie lugemisnurka viskate.
Kui kaks nädalat tagasi distantstööd jäin tegema, siis arvasin, et nüüd on rohkem aega ka siia kirjutada, toidupilte teha ja erinevaid retsepte katsetada.. fakt on see, et kõike olen jõudnud teha, välja arvatud esimest - ehk, et siia pole kirjutanud jälle hea paar nädalat. Kodus olles on rutiin ikka väga paigas. Hommikusöök kell 8.00, lõunasöök kell 12.00, vahepala 15.30-16.00 ja õhtusöök 19.30-20.00 Samuti sätin pea igasse päeva, lisaks päevasammudele, väiksema või natukene suurema võimlemise või aeroobse- või jõutreeningu. Õnneks on ka kodus olemas mul peamised tarvikud: hantlid, kummilindid, sträpsid ja muidugi mu parim sõber spinnaratas :) Toidulaua poolelt olen teinud väga korralikult süüa ja oleme tublisti toidetud :) Päeva kõik peamised toidukorrad on värskelt valminud ja soojad, mis vägagi erineb meie lõunasöökidest, siis kui oleme tööpostil. Hommik algab ikka pudruga. Mõnel päeval ka omlett või praemuna, kuhu juurde sobib hästi võileib, köögiviljad ja puuvili. Aga olgu, kuidas on, minu lemmik on ikka kaerahelbepuder. Isiklikult söön enda hommikuputru valgupulbrilisandiga, seda just eelkõige seetõttu, et nii on mugav, kiire ja maitsev ka minu jaoks. Lõunasöögiks on üldiselt ikka wokiroog, mis koosneb riisist/odrakruubist/makaronist (sest need viimase aja lemmikud), köögiviljasegust ja lihast (veise- või kanahakkliha või kanafilee). Õhtuoode on 4% kreeka jogurt, kodujuust, Fit puding või kohupiimapasta, lisandiks müsli või neljaviljakrõbuskid, marjad (olenevalt tujust ja maitseeelistustest) ja kindlasti mandlid, kreeka pähklid või seemned. Õhtusöögiks oleme söönud läätsepada, veidikene taljesõbralikumaks kohandatud burgerit ja pitsat, kanasalatit ja makaronisalatit. Iga päev ma valin oma paljude ideede ja mõtete seast, mida süüa teha. Ei ole sellist hetke veel olnud, kus mõtted otsa lõppevad ja pea on tühi ega tea mida süüa teha... Kuna ilm on olnud viimased nädalad päikseline ja juba vägagi kevadiselt mõnus, siis iga päev oleme vähemalt tunnikese kõndimas käinud. Iga päev tuleb ikka 15 000 sammu kindlasti täis. Lisan siia ka mõned pildid meie viimaste nädalate toitudest ja ehk jõuan ikka lähipäevil mõne retsepti lahti ka kirjutada.. Seniks püsige kodus ja hoolige üksteisest! Mari-Anne Jagan Teiega üht lihtsat, kuid palju figuurisõbralikumat makaronisalatiretsepti, kui need salatid, mida me poest osta saame. Figuurisõbralikumaks muudab minu makarnisalati asjaolu, et mina lisan kanafileesinki salatisse vorsti asemel, ülirasvase majoneesi asemel teen mina oma salati 3% Felixi majoneesi ja maitsestamata jogurtiga. Sellest juba piisab, et salat oleks toitaineterikkam ning figuurisõbralikum kui mõni Selverist või Usinast ostetud salat...
Vaja läheb (4 portsjonit): 200 g sarvekese makarone (mina kasutasin täistera) 300 g suitsukanafileed 4 keedumuna 100 g konservmaisi 1 pikk kurk kastmeks 3% majonees ja maitsestamata jogurt maitsestamiseks näpuotsaga steviat ja soola Valmistamine: keeda makaronid ja jahuta maha. Haki suitsukana ja munad. Lisa kõik komponendid suurde kaussi ning lisa mais ja kurk. Sega kõik läbi ja lisa viimaseks majonees ja jogurt ning stevia ja sool. Kui Sulle maitseb sibula ja õuna või porgandiga salat, siis lisa ka need enda salatisse! :) Käesolevat salatit saab valmis teha mitu portsjonit ning on mugav see karpidesse jagada ning tööle kaasa võtta. Sobib ka hästi pakkuda sünnipäevalaual. Ilusat pühapäeva! Mari-Anne Järgnevalt üks retsept, mida on mugav määrida leivale ja riisileivakesele või sobitada see taldrikureeglit jälgides valguallikasektorisse. Sobib ideaalselt ka valmistada suupistena leivakoorukese peale. Vaja läheb: 1 kuumsuitsuheik 2 keedumuna 50 g 3% Felixi majoneesi 70 g maitsestamata jogurtit Näpuotsaga soola Valmistamine: eemalda heigilt luud ja nahk ning haki kala sobiliku suurusega tükkideks. Haki keedetud munad ning sega heigile juurde. Lisa majonees ning maitsestamata jogurt. Sega kõik ühtlaseks massiks ja maitsesta soolaga (ole sellega kokkuhoidlik, sest kala on juba kergelt soolane). Serveeri leivaga või riisigaletiga. Mina määrisin selle riisigaletile ning sõin seda vahepalana. Mari-Anne |
Teemad
All
varasemad
April 2024
|