Meestekuu raames novembris kõik teenused meestele -25%
Kirjutan natuke lõunasöökde, ja miks mitte terve nädala menüü, valmistamisest ette. Nimelt minul on harjumus juba mitu aastat (2 vähemalt) valmistada igal pühapäeval nii endale, kui Olevile eesoleva nädala lõunasöögid tööle kaasa. Valmistan need pühapäeviti.
Miks ma seda teen? Väljas söön ma üldiselt väga harva ja kui seda teen, siis tahan väga kvaliteetset ja head toitu, seega alati on "kindla peale minek", kui söön lõunasöögiks enda tehtud toitu. Ja pühapäeviti valmistan ma kõik toidud korraga just sellepärast, et nädala sees õhtuti on palju muid tegemisi ja käimisi ning ei ole lihtsalt aega igal õhtul teha järgmiseks päevaks sööke tööle kaasa. Täiesti oleneb ka meeleolust, kas sööme nädala jooksul igal 5 tööpäeval samu lõunasööke või erinevaid. Vahel valmistan karpidesse päeviti natuke erinevad toidud, teinekord jällegi täpselt samad. 5-päeval nädalas üht ja sama lõunasööki süüa ei ole mingi probleem meie jaoks, sest tegemist on tervisliku ja ülimaitsva toiduga. Nädalate lõikes on võimalik oma menüüd rikastada ja sellesse vaheldust tuua väga erineval viisil (erinevad lihad, köögiviljad valmistatuna erineval kujul, süsivesiku allikas erinev, maiseained, kastmed). Peale lõunasöökide, kõik ülejäänud päeva toidukorrad valmistame kodus vahetult ennem söömist. On olnud ka nädalaid, kus valmistan pühapeviti korraga kolmeks päevaks ja nädala keskel ülejäänud teise poole nädala lõunasöögid. Meile väga sobib plaanipärane ja teadlik toitumine! :) Mida ma siis tavaliselt valmistan meile lõunakarpidesse? See oleneb täiesti meeleolust ja tujust, aga kindlasti jälgin seda, et see sisaldaks kõiki makrotoitaineid (süsivesikuid, valke ja rasvu) täpselt sellises vahekorras nagu seda parasjagu vaja on. Minu ja Olevi söögid on mõnevõrra erinevad, kuna üks meist on mees ja teine naine. Kindlasti erinevad meie maitseeelistused ka mõneti. Karbiga toidu kaasa võtmine tööle aitab ära hoida "kehvemate" toiduvalikute tegemise söögikohtades, kus tavaliselt makrotoitaineid ei ole nii heas vahekorras kui meie seda sooviksime. Samuti saad Sa süüa oma lõunasöögi täpselt siis kui vajadus tekib. Igal pühapäeval, kui valmistan meile mõlemile toidud kaasa (10 karpi), võtab minult umbes 1,5-2 tundi kõikide ettevalmistustööde kui köögi koristamisega kokku. Kuid kindlasti on ka neid inimesi, kellele sobib pigem igal eelneval päeval järgmiseks tööpäevaks omale toit kaasa teha. Ei ole vabandusi, on vaid oskamatus oma aega osata teadlikult planeerida! :) Häid toiduvalikuid uueks nädalaks! Mari-Anne
0 Comments
Leave a Reply. |
Teemad
All
varasemad
November 2023
|