![]() Eile tahtsin hakata meisterdama ühtesid rukki- ja kamajahu pallikesi, mida nii pool aastat tagasi tegin. Hakkasin siis retsepti otsima, mille lootsin sisimas, et ehk panin ka kirja, aga mida ma ei leidnud oli minu välja mõeldud rukki-kamajahupallide retsept. Leidsin vaid pildi, mille olin neist teinud, ja isu nende järele kasvas veel suuremaks. Püüdsin siis hakata meenutama komponente, aga ei tulnud meelde rohkem koostisosi, kui rukkijahu, kamajahu ja muna. Seega tuli alustada algusest ja uus retsept leiutada (internetist ka midagi sarnast ei leidnud, mida oleksin saanud kohandada endale sobilikumaks). Niisiis sündisid uued magusad pallikesed, seekord tatrajahust. Ja ma olen veendunud, et need on veel maitsvamad kui olid esimesed. Tegelikult tegin kahte versiooni, ühed tatrjahuga ja teised rukkimannaga, aga jagan teiega retsepti just tatrajahu omadest, sest tatrajahu on populaarsem kui rukkimanna (seda ei ole igast poest saada ning on ka kallim). Nüüd aga retsepti juurde. Vaja läheb: 1 toores muna 60 g tatrajahu (teiste puhul kasutasin 60 g rukkimannat) 1 purk punaseid ube (240 g) (teiste puhul kasutasin 240 g kikerhernekonservi) 35 g kookosrasva 35 g kuivatatud ploome (teiste puhul kasutasin 40 g datleid) näpuotsaga söögisoodat ja soola magustajaks steviat siia sobiks veel lisada kaneeli ka - kaneelisõpradele, nagu mina :) Valmistamine: mikserda konservoad, kookosrasv ja muna ühtlaseks massiks. Lisa tatrajahu, söögisooda, sool ja stevia. Haki ploomid ja sega samuti juurde. Sega kogu mass ühtlaseks (mass jääb selline tihke ja paks). Veereta peopesades väikesed pallid ja aseta ahjuplaadile. Minul tuli kokku 24 pallikest. Küpseta 200 kraadi juures 30-35 minutit (seni kuni hakkavad pruunikaks minema ja pealt mõranema). Sobivad imehästi vahepalaks või väikeseks magusaks ampsuks põhitodukorra järel. (NB! Konservoad ei jäta mingitki kõrvalmaitset). Olge ikka terved! Mari-Anne (:
0 Comments
Leave a Reply. |
Teemad
All
varasemad
April 2023
|