Alustan täna oma postitust "kiidulaualuga" läätsedele. Läätsed on hinnatud kaunviljad, mis sisaldavad palju kiudaineid ning täidavad hästi kõhtu. Läätsed on heaks valguallikaks. Nutridata andmete kohaselt sisaldavad keedetud läätsed 100g kohta 9g valku, 20g süsivesikuid ja 0,4g rasvu. Läätsi leidub toidupoes erineval kujul - konsrveeritult kui ka kuivatatult, samuti on leida erinevaid värvitooni läätsi: rohelisi, kollaseid, punaseid, musti.
Tänases retseptipostituses kasutasin mina kollaseid/rohekaid kuivatatud läätsi ning järgnevalt lähengi konkreetse supi valmistamise retsepti juurde. Vaja läheb (portsjon kahele): 140 g kuivatatud läätsi 1 küüslauguküüs 1 punane sibul 1 kollane sibul puljongikuubik maitsestamiseks soola ja pipart Valmistamine: keeda läätsed vees koos puljongiuubikuga pehmeks (u 20 min), eelnevalt läätsi leotada pole vaja. Pruunista pannil meelepärases rasvaines sibulad ning küüslauk. Kui läätsed on pehmeks keenud, siis lisa juurde keedetud vett umbes 150-200g. Vala sinna juurde pruunistatud sibul ja küüslauk ning püreesta supp siidiselt püreeks. Maitsesta! Koostisosi on vähe ning supp valmib kiiresti ja lihtsalt ning lõpptulemus on maitsev. Oma kõrge kiudaine sisalduse poolest hoiab käesolev supp kaua kõhu täis. Juuresoleval pildil vasakpoolne supp on Araabias söödud variant ning parempoolne on minu järgitehtud variant. Araabias serveeriti seda suppi koos sidruniga, kuid ma ei pidanud vajalikuks seda lisada, sest supp oli ilma selletagi väga maitsev. Ilusat nädala jätku, Mari-Anne
0 Comments
Leave a Reply. |
Teemad
All
varasemad
April 2024
|