Hei! Tegin taaskord ühe uut-moodi "koogi" või õigem oleks seda nimetada lihtsalt küpsetiseks. See koosneb täpselt nendest koostisainetest, mis kodus leidusid. Minu eesmärk oli teha küpsetis, mis jääks võimalikult magus, kuid samas magustajat ma lisada sellele seekord ei tahtnud. Magusaks teeb selle banaan ja ploomid. Lõpptulemus jäi täitsa magus ja mõnus. Magusus on muidugi suhteline, mis ühele on magus, siis teisele ei ole üldse. Kes aga soovib, saab kindlasti magusama versiooni teha. Küpsetise jaoks läheb vaja: Põhi: 1 purk kikerherneid 2 muna 50 g kaerakliisid 50 g mandlijahu 1 banaan näpuotsaga soola 1/2 tl küpsetuspulbrit Pealise jaoks läheb vaja: 2 banaani 1 muna 50 g kuivatatud ploome 100-150 g 4% kreeka jogurtit näpuotsaga soola ja küpsetuspulbrit Valmistamine: leota ploomid vees pehmemaks (paar tundi või üleöö). Alusta põhja valmistamist. Mikserda omavahel ühtlaseks massiks kikerherned, banaan, munad. Sega sinna juurde kaerakliid ja mandlijahu, näpuotsaga soola ja küpsetuspulbrit. Sega kõik ühtlaseks massiks. Vala koogivormi (mina kasutasin klaasist ahjuvormi) ja küpseta ahjus 10-15 min 200 kraadi juures. Samal ajal alusta pealise valmistamisega. Mikserda omavahel banaanid, muna, leotatud ploomid koos vedelikuga, kreeka jogurt. Sega kõik omavahel ühtlaseks massiks. Lisa näpuotsaga soola ja küpsetuspulbrit. Võta põhi ahjust välja ning vala pealis põhjale. Küpseta "koogikest" 200 kraadi juures 45-50 min. Ilusat kevade jätku ja olge ikka rõõmsad! :) Mari-Anne
0 Comments
Leave a Reply. |
Teemad
All
varasemad
April 2024
|