Minu vaieldamatuks nõrkuseks on magusa osas šokolaad, šokolaadist valminud koogid ja maiustused, mis on tummised ja väga kakaosed. Selline maitseeelistus on pärit minu vanematelt. Nõnda otsustasin isadepäevaks kallile isale meisterdada kirju koera. Järgmiseks minu esimene kirju koera retsept, mis kukkus välja vaimustav! :) Vaja läheb (kogused on umbes, sest nagu tavaliselt ei kaalunud midagi välja): 200 g datleid (ilma kivideta) 70-100 g mandlijahu 2 spl magustamata kakaopulbrit 2 spl kookosrasva näpuotsaga Himaalaja soola 50-100 g kuivatatud ploome Valmistamine: leota datleid paar tundi enne vees. Mikserda datlid ühtlaseks massiks ja maitsesta soolaga. Sulata veevannil kookosrasv ning sega datlimassile. Lisa mandlijahu (jahu läheb vaja nii palju, et kirju koera taigen jääks nii tihke, et seda annab voolida). Tükelda ploomid ning sega taignale. Ploomide asemel sobib kindlasti kasutada ka kuivatatud eksootilistest puuviljadest segu, mis oleksid marmelaadi eest. Kasta käed märjaks ning vooli taignast pikk vorstikujuline kirju koer. Mässi see kile sisse ning aseta külmkappi tahenema. Minu koer oli külmkapis 12 tundi või natuke kauemgi. Järgmisel korral lisan rummiessentsi, siis oleks täiuslik. Kindlasti sobiksid ka pähklid! :) Tegemist on küll ilma lisatud suhkruta maiustusega, aga energiarikas on see sellegi poolest ja üks mis kindel, maitsev ka! :) Ilusat laupäeva! Mari-Anne
1 Comment
|
Teemad
All
varasemad
April 2024
|