Meie pere väga suur müsli-sööja ei ole olnud, kuid kapis on varupakk alati olemas. Poelettidelt on väga raske leida müslit, mis ei oleks võrdne küpsise toitainelise näitajaga. Mõtlesin, et proovin kodus ise valmis teha meile sobiva müsli.
Otsisin retsepte, kuidas müslit kodus ise valmistada ning leidsin igasuguseid, kuid ikka ei sobinud ühes retseptis üks ja teises teine komponent. Seega välja kukkus täitsa "omalooming". Lõpptulemus maitses igaljuhul meie peres igaühele. Jagan retsepti ka Teiega, kes Te olete müslisõbrad ning sooviksite tervislikku, toitaineterikast müslit, milles ei oleks nii suur suhkrusisaldus kui poest ostetutel ning mille lõpphind jääb kindlasti madalamaks kui poe tervislikematel müslidel. Vaja läheb: 200 g täisterakaerahelbeid 50 g kiirkaerahelbeid 40 g indiapähkleid 30 g kõrvitsaseemneid 30 g linaseemneid 40 g kookosrasva näpuotsaga soola 1 spl mett peotäis rosinaid Valmistamine: eelkuumuta ahi 180 kraadini. Sega kausis kaerahelbed, seemned, pähklid ja näpuotsaga soola. Laota segu ahjuplaadile. Sulata veevannil kookosrasv ja mesi. Kui segu on sulanud, siis nirista ahjupannil müslile. Sega kõik omavahel kokku. Aseta ahju ning iga viie minuti järel sega natuke. Lase ahjus olla 15-20 minutit. Lase jahtuda ning serveeri maitsestamata jogurtiga või kreeka jogurtiga. Sobib hästi hommikusöögiks, vahepalaks või väikeseks magustoiduks. Jälle lugemiseni! Mari-Anne
0 Comments
Leave a Reply. |
Teemad
All
varasemad
April 2024
|