Jälle on pühapäev. Nädalad lähevad nii kiiresti ja nagu kombeks saanud on, siis pühapäev on minul kodus suurem kokkamise päev, mil teen valmis nädala lõunasööke ja midagi mõnusat pühapäeva õhtuseks nautimiseks tee kõrvale ka. Nii ka täna. Täna on õhtuses menüüs jõuluhõnguline porgandikook. Tahaks millegi heaga pühapäeva õhtul ennast paitada, aga jällegi järeleandmisi ei tee tervislikkuse osas. Tavaliselt on selleks mõni tervislik küpsetis, mille peamine komponent on köögivili või puuvili. Tänaõhtuse porgandikoogi jaoks läks vaja: 300 g värskeid porgandeid 3 talumuna 40 g täistera kaerajahu 40 g kividetta datleid 200 g Valio Pro Feel õunamaitselist jogurtit Peale raputamiseks täisterakaerahelbeid maitsestamiseks kaneel, meresool ja piparkoogimaitseaine Valmistamine: riivi porgandid. Vahusta munad ja sega porgandite ja jogurtiga kokku. Sega kõik omavahel läbi ja lisa jogurt, datlid ja maitseained. Vala segu lahtikäivasse ümmargusse vormi. Vormile pane kindlasti sisse küpsetuspaber, et hiljem ei peaks vaeva nägema selle pesemisega. Raputa peale kaerahelbed. Küpseta umbes 40-50 min 200 kraadises ahjus. Serveeri jahtunult. Toitaineline väärtus ka kogu koogi kohta: 720 kcal 90 g süsivesikut 21 g rasva 50 g valku Mõistlik oleks jagada kook nelja söögikorra vahel. Ilusat pühapäeva õhtut ja uue nädala algust! :) Mari-Anne
0 Comments
Leave a Reply. |
Teemad
All
varasemad
April 2024
|