![]() Sõnaga "kartulikotletid" assotseeruvad mulle rohkest õlist või rasvast nõretavad kartuliplönnid, mida üldiselt pakutakse sööklates või toidupoodide soojalettides ning mille toitainelineväärtus on madal või õigemini olematu... Ise ma suurem kartulisõber pole kunagi olnud, aga selle-eest minu teisele poolele kartul meeldib. Järgnevad kartulikotletid ongi Olevi varamust pärinevad ning tema meistriteos, mis üllataval kombel ka minule vägagi maitsesid.. ja kui nüüd päris aus olla, siis kartuli osakaal neis kotlettides on tegelikult väike, aga just selle tõttu need tasakaalustatud toidukorra välja annavadki, sest teised koostisosad aitavad tõsta nende tärklise- ja süsivesikusisaldusele ka valgu osakaalu. Õigem nimetus oleks neile kotlettidele köögiviljakotletid, aga kartulikotletid kõlavad paremini - olgu siis nii! Siit tuleb retsept (kokku umbes 7 kotletti) Vaja läheb: 2 muna 2 viilu juustu (ära tükeldada) või 30 g riivjuustu 1 suurem kartul 2 porgandit 1 sibul maitseained: sool, pipar 2 spl rukkimannat (sobib asendada ka rukkijahuga) Praadimiseks oliiviõli Valmistamine: kloppida kaks muna kausis lahti, riivida toores kartul ja porgandid ning segada munale juurde. Lõikuda sibul ning tükeldada või riivida juust ning segada kõik ühtlaseks massiks. Maitsestada ning lisada 2 spl rukkimannat. Küpsetada pannil oliiviõliga väikesed kotletikesed mõlemilt poolt seni kuni muutuvad pruunikaks. Tegelikkuses on võimalik kõiki "vana-aja toite" tänapäevasemas ja tervislikumas võtmes valmistada! Päikest! :) Mari-Anne
1 Comment
Olev
3/6/2019 16:42:01
Tegelikult sain sellest kogusest kaheksa kotletti. Jagasin "võrdselt"- Mari-Annele üks, endale seitse:) Juurde sõin kurki, tomatit ja ühe õuna ning kogu mu ühe toidukorra toitaineline vajadus oligi kaetud.
Reply
Leave a Reply. |
Teemad
All
varasemad
April 2023
|