![]() Jagan Teiega üht lihtsasti valmistatavat, tervislikku ja maitsvat kaerapätside või kaeraküpsiste retsepti. Need on tekstuurilt mõnusad pehmed ja sobivad imehästi vahepalaks või magustoiduks põhitoidukorra järel. Vaja läheb: 1 muna (soovituslik mahemuna ikka:)) 50 g kiirkaerahelbeid 70 g täisterakaerahelbeid 2 spl kookosrasva (sulatatuna) 1 suurem banaan näpuotsaga soola 30-40 g šokolaaditükke (spetsiaalsed küpsetamiseks mõeldud, siis ei sula ära ahjus) pool klaasi Alpro taimset piima (mina kasutasin Indiapähkli oma, aga sobib ka iga teine taimne piim ning sobib kindlasti ka lehmapiim) 1/2 tl soodat Valmistamine: Aseta blendrisse muna, kookosrasv, banaan ja piim. Sega ühtlaseks massiks. Vala segu kaussi ja lisa kaerahelbed, sool, sooda ja šokolaaditükid. Sega kõik läbi. Lase segul umbes 15 min taheneda, seejärel aseta ahjuplaadile teelusikada sobiliku suurusega portsud ja vajuta need kahvliga laiemaks ja õhemaks. Küpseta pätsikesi 180 kraadises ahjus umbes 35-40 min. Kui teed väiksemad ja õhemad pätsikesed, siis lõpptulemus on krõbedam ja pruunim. Sõime kohe soojalt ära paar pätsikest ja ülejäänud panin õhtul külmutuskappi. Hommikul külmutuskapikülmalt maitsesid ka suurepäraselt. Magusus oli mulle paras, kuid, kes armastab magusamat, siis teha magusamaks mee, stevia või pruuni suhkruga. Mõnusat katsetamist ja uute postitusteni! Mari-Anne
0 Comments
Leave a Reply. |
Teemad
All
varasemad
March 2023
|