Hei-hei! Viimane postitus sai tehtud 4. aprillil käesoleval aastal. Piinlikult palju on aega möödas, kuid nüüd suudan leida taas rohkem aega ning tahet siia kirjutada. :) Täna murrangi selle pika vahe ühe mõnusa sügisese hummuse retseptiga, mille peategelaseks on kurkum. Kurkum on väga levinud Aasia köökides. Seda on kasutatud juba tuhandeid aastaid. Seda on kasutatud odavama alternatiivina safranile. Mõnes riigis peetakse kurkumit ravimtaimeks, kuna sel on mitmeid tervistavaid omadusi. Nüüd aga tänase retsepti juurde. Vaja läheb: 1 purk kikerherneid 5-6 päikesekuivatatud tomatit 1 spl oliiviõli 1 küüslauguküüs 1 tl maapähklivõid (kasutan tahhiini asemel) maitsestamiseks meresoola, pipart ja kurkumit Valmistamine: pese kikerherned ja vala kõik komponendid blendrisse. Blenderda kõik ühtlaselt kreemiseks. Serveeri koos värskete köögiviljadega või galeti/leivaga vahepalaks või naudi pearoa juurde lisandiks. Kindlasti tervislikum alternatiiv poest ostetud dipikastmetele. Varsti taaslugemiseni! Mari-Anne
0 Comments
Leave a Reply. |
Teemad
All
varasemad
April 2024
|