Hei-hei! Eile valmistasin kodus meie pisikese preili viimase minisünna puhul kohupiimakoogi, mis kukkus välja üllatavalt magus (arvestades, et ma suhkrut ei pannud) ja hea. Kõik minisünnipäevadeks valmistatud koogikesed olen teinud ilma lisatud suhkruta, nii ka sel korral. Käesolevat kooki maitses sünnipäevaline ka ise natuke ning kiitis heaks. :) Nüüd aga koogi juurde. Koogi põhja jaoks läheb vaja: 1 muna 1 purk valgeid konservube 1/2 banaani 10 datlit 35g kookosrasva 2 spl kaerajahu näpuotsaga soola 1/2 tl küpsetuspulbrit Koogi sisu jaoks läheb vaja: 2 klotsi maitsestamata kohupiima (4% rasva) 2 muna 2 banaani näpuotsaga soola Koogi katteks läheb vaja: koogi sisu (pool tassi) peotäis värskeid mustikaid kookoshelbed Valmistamine: Aseta blendrisse konservoad, 1 muna, pool banaani, datlid, kookosrasv ja natuke vett, et kogu sisu saaks mikserdada. Lisa sool, jahu ja sega kõik ühtlaseks. Vaja koogivormi ning pane 200 kraadisesse eelsoojendatud ahju küpsema. Nüüd sega kokku koogi sisu - kohupiimad, muna, banaan, näpuotsaga soola ja küpsetuspulber. Koogi sisu tee samuti blendris, siis jääb lõpptulemus pehme ja ühtlane. Kui sisu on valmis, siis tõsta sealt väike osa (umbes pool tassi) kõrvale. Kui Sind heidutab toores muna, siis valmista sama sisu ilma munata. Koogi sisu vala ahjus küpsevale põhjale ning pane uuesti ahju vähemalt tunnikeseks küpsema (200 kraadi). Kui kook on valmis, siis lase sel täiesti maha jahtuda. Vala peale järelejäänud segu ning selle peale omakorda pane mustikad. Näpuotsaga lisa soovi korral veel kookoshelbeid. Käesolev koogike sobib suurepäraselt eesolevateks kevadpühadeks valmistada. Nüüd aga õue, sest kevadine päike kutsub! Mari-Anne
0 Comments
Leave a Reply. |
Teemad
All
varasemad
April 2024
|