![]() Meil on traditsiooniks saanud, et iga kuu, kui meie pere pisipreilil on minisünna, teen ma küpsetise, mis on nisujahu- ja suhkruvaba. Mitte, et nisu ja suhkur normaalses koguses tervisele mingit kahjumõju avaldaks, aga siiski esimesed küpsetised kujunesid välja viimaste vabaks, lähen siis nii edasi kuni Lisli saab aastaseks. 8-kuu minisünnaks tegin kookosekoogi, mis tuli välja väga mõnus ja meie pere jaoks ka piisava magususega, aga ehk mõne jaoks oleks olnud see vähe magus, seega kui sellele magustajat juurde lisada, siis mekiks see küll igaühele meist! :) Nüüd aga retsepti juurde. Vajaminevad komponedid: Põhjaks: 1 purk valgeid konservube (pestud, nõrutatud) 1 spl kookosrasva 1 muna 70g kookosjahu näpuotsaga soola 1/2 tl küpsetuspulbrit 1 suur banaan Katteks: 500g Alpro kookosjogurtit 1 muna kookoshelbed näpuotsaga soola Valmistamine: põhja jaoks sega blendris kokku omavahel banaan, oad, muna ja kookosrasv. Seejärel vala segu kaussi ja lisa kuivained. Sega kõik ühtlaseks. Tulemuseks jääb liivataigna sarnane taigen, mille näppudega vajutasin koogivormi põhja ja natuke ka servadele. Peopesa suuruse tüki jätsin kattele peale raputamiseks. Katteks segasin omavahel kokku jogurti ja muna ning natuke soola. Põhja küpsetasin ahjus 200 kraadi juures 15 minutit. Seejärel võtsin põhja ahjust välja ja valasin katte peale, raputasin põhja minevast tainast üle jäänud osa ka kattele peale ja küpsetasin veel 45 minutit. Kui kook ahjust tuli raputasin peale kookoshelbed. Kooki sõime külmkapikülmalt ja see maitses väga hästi. Kes aga soovib magusamat, siis soovitan lisada magustajat juurde nii kattele kui põhjale. Järgmise postituseni! Mari-Anne
0 Comments
Leave a Reply. |
Teemad
All
varasemad
April 2023
|