Täna soovin jagada Teiega üht kookoskoogi retsepti. Olen isiklikult suur kookose fänn ning reeglina maitsevad kõik kookosemaitselised toidud, sealjuures meeldib küpsetada ka liha kookosrasvaga :) Nüüd aga koogi juurde. Tegemist on täiesti gluteenivaba koogiga, samuti ei sisalda käesolev kook grammigi lauasuhkrut. Päris taimne see aga pole, kuna sisaldab kreeka jogurtit ja muna, aga kui nuputada, siis leiab ka viimastele asenduse. Tegemist on koogiga, mille süsivesikute sisaldus on väga madal, aga see-eest on rasvad võrdlemisi kõrged. Kook koosneb siis põhjast ja kattest. Põhja valmistamiseks läheb vaja: 50 g kookosrasva (sulatatult) 50 g kookosjahu 1 terve muna 55 g munavalget (munavalget võib asendada ka terve munaga, kuid sellisel juhul on koogi rasvade sisaldus veel kõrgem). Magustajaks steviat ja näpuotsaga maitsestamiseks soola Katte jaoks läheb vaja: 500 g 4% kreekajogurtit 1 terve muna 1 spl kookosjahu 20 g kookoshelbeid magustajaks Steviat ja maitsestamiseks näpuotsaga soola Valmistamine: alusta põhja valmistamisest, kus mikserda omavahel muna ja munavalge. Lisa juurde kookosrasv ning seejärel sega käsitsi juurde kookosjahu, raputa natuke soola ning lisa steviat. Sega kõik ühtlaseks massiks ning aseta koogivormile küpsetuspaberi peale. Küpseta koogipõhja 200 kraadi juures umbes 15 min. Samal ajal valmista koogipealis, kui põhi on ahjus. Sega kreeka jogurtile juurde muna, kookoshelbed, lisa sool ja stevia ning kookosjahu. Sega kõik ühtlaseks. Kui põhi on ahjust välja tulnud lisa peale kate ning aseta uuesti ahju. Kook tahab küpseda umbes 45-60 min. Võta kook ahjust välja kui hakkab natukene pruunikat tooni võtma. Soovi korral lisa peale meelepäraseid marju. Ise sõime seda alles külmalt järgmisel päeval. Terve koogi toitaineline väärtus: 1469 kcal 35 g süsivesikut 120 g rasva 66,4 g valku Ilusat nädalavahetust ja uute postitusteni! Mari-Anne
0 Comments
Leave a Reply. |
Teemad
All
varasemad
April 2024
|