Kui päris aus olla, siis ma ei ole supiinimene. Mulle maitsevad need küll, aga ise ma neid valmistada ei viitsi, sest ega nendest midagi erilist välja ei tule tavaliselt. Kui nüüd välja jätta lillkapsa-juustupüreesupp, mille retsepti jagan Teiega kunagi hiljem... ja mida oskan isegi mina hästi teha!:)
Täna tahan aga jagada oma lemmikut boršisupi retsepti ja Olevi lemmikut seljanka retsepti. Mõlemi supi autoriks on minu usin ja tubli ema! :) Käesolevad supid on palju toitaineterikkamad, tervislikumad ja maitsvamad kui purgisupid. Viimaseid on küll kodus kerge valmistada, aga mida need sisaldavad on juba omaette teema... Nii, aga nüüd suppide juurde. Boršisupi valmistamiseks läheb vaja: 2-2,5 l vett 1 Knorri puljongikuubik 1 suur sibul 2 suuremat peeti 2 porgandit 300-350 g seavälisfileed 4-5 spl ketšupit 2 spl oliiviõli (praadimiseks) soola terapipart loorberit Valmistamine: keeda lihast puljong. Praadida pannil sibul kuldseks. Riivida peet ja porgand ning praadida kergelt koos sibulaga pannil läbi, oliiviõlis. Kui peet ja porgand on pehmed, siis lisada ketšup ja hautada veel pannil umbes 5 min. Tükeldada keedetud liha, lisada puljongisse koos pannil küpsenud köögiviljadega. Keeta umbes 5-10 min, maitsestada ja ongi valmis. Seljanka tegemiseks läheb vaja: 2-2,5 l vett 4-5 suuremat sibulat 350-400 g suitsukanafileed (sobib Talleggi suitsukanakuubikud samuti) 2 marineeritud kurki 1 purk purustatud tomatit/tomatipüreed sool pipar, loorber õli praadimiseks Valmistamine: Sibul viilutada rõngasteks ja praadida, kuni sibul on kuldne. Lisada pannile tükeldatud kanafilee koos kurgiga. Peale lisada tomatipüree. Lasta umbes 10 min haududa ja kallata kõik potti keeva vee hulka. Veeta potis veel 5 min ja valmis. Mõlemi supi korral kui jagada väiksematesse purkidesse (kaanetada õhukindlalt), siis säilib kindlasti 10 päeva ja järgmisteks toidukordadeks on hea kasutada. Ja ilma liialdusteta, mõlemad supid on super maitsvad! :) Kõike ilusat! Mari-Anne
0 Comments
Leave a Reply. |
Teemad
All
varasemad
April 2024
|