TERVISEJUHT
  • Lugemisnurk
  • TEENUSED
    • MÄNGULINE LIIKUMINE
    • Keila Noorteprojekt 2024
  • Meist
  • KONTAKT

HEAD ISU!

Lihtsa ja maitsva ühepajatoidu retsept

20/4/2022

0 Comments

 
Picture
Hei-hei! :) Kes ei mäletaks lapsepõlvest ühepajatoitu. Mina küll, kuid mitte kõige positiivsemalt. Lapsena mulle ei maitsenud hautatud köögiviljad (ju mind polnud neid õpetatud ka väga sööma), aga sellegipoolest ei tohtinud toitu valida ja pidin viisakalt ära sööma selle, mida pakuti. Mina kui viisakas ja eeskujulik väike tüdruk tegingi nõnda! :)
Täna, aastaid hiljem, ma armastan ühepajatoitu ja nõnda ka minu pere teised liikmed, ka kõige pisem, veel, õnneks!!! Ma väga loodan, et see ei muutu... Lislile, kes on täna natuke rohkem kui 11 kuud vana sõi täpselt sama ühepajatoitu täna õhtusöögiks, mida meie Oleviga. Erinevuseks oli vaid see, et tema osa võtsin potist enne ära kui olin maitsestanud. Lisli toidu tegin saumiksriga ka peenemaks, kuid mõned tükid jäid sisse ikka.
Tegin täpselt sellist ühepajatoitu, mis mulle lapsena väga ei maitsenud, kuid täna, maitseb see mulle väga. Kindlasti on erinevuseks ehk see, et vanasti pandi lahja kanahakkliha asemel ühepajatoidu sisse rasvasemat liha. Kellele aga maitseb ka täna pisut rasvasema lihaga käesolev toit, siis miks mitte?!
Nüüd aga retsepti juurde, või noh, mis retsept see ikka on, lihtsalt jagan teiega koostisosi, mida mina meie toidu sisse panin. See on selline toit, kuhu sobivad kõik köögiviljad ja igasugune liha. Minu järgnev retsept baseerub mu lapsepõlvemälestustele, mõningate mööndustega.

Järgnev portsjon on 2-3 inimesele:
2 suurt kartulit
1 kaalikas
peakapsast (oleneb kapsa suurusest, aga umbes 200-300g)
2 suuremat või 3 väiksemat porgandit
1 pakk lahjat kanafileehakkliha (300g)
1 mugulsibul
värske maitseroheline (mul oli sügavkülmutatud till)

Valmistamine: haki kõik köögiviljad väikesteks kuubikuteks ja pane potti keema. Pannil prae sibul koos hakklihaga. Kui köögiviljad on sobiliku pehmuse saanud, siis vala vesi pealt ära ning maitsesta. Mina kasutasin soola ja pipart. Hakkliha maitsestasin samuti soola ja pipraga vaid. Kui hakkliha on ka pruunistatud, siis sega köögiviljadega potis kokku. Serveeri ja lisa maitseroheline. Käesolev toit on üsna lahja, seega võta juurde väike magustoit ja natuke pähkleid ka, et ikka rasvu ka toidukord sisaldaks. 
Arvutasin välja käesoleva toidu (ühe inimese) portsjoni toitainelise väärtuse, mis on järgmine:
51g süsivesikuid
2,9g rasvu
32,7g valke
341 kcal

Toiduportsjon on suur, täidab hästi kõhu ära, kuid sealjuures ei ole väga energiatihe. 
Täna õnneks maitseb see toit palju paremini kui lapsepõlves! :)

Ilusat nädala jätku Sulle ja uue postituseni!
​Mari-Anne



0 Comments



Leave a Reply.

    Teemad

    All
    Eluviis
    Lihavaba
    Magus
    Soolane

    varasemad

    April 2024
    March 2024
    February 2024
    January 2024
    December 2023
    November 2023
    October 2023
    April 2023
    March 2023
    September 2022
    August 2022
    June 2022
    May 2022
    April 2022
    March 2022
    February 2022
    January 2022
    December 2021
    November 2021
    October 2021
    September 2021
    August 2021
    July 2021
    May 2021
    April 2021
    March 2021
    February 2021
    January 2021
    December 2020
    November 2020
    October 2020
    August 2020
    July 2020
    June 2020
    May 2020
    April 2020
    March 2020
    January 2020
    December 2019
    November 2019
    October 2019
    September 2019
    August 2019
    July 2019
    June 2019
    May 2019
    April 2019
    March 2019
    February 2019
    January 2019
    December 2018
    November 2018
    October 2018
    September 2018
    August 2018
    July 2018
    June 2018

Proudly powered by Weebly
  • Lugemisnurk
  • TEENUSED
    • MÄNGULINE LIIKUMINE
    • Keila Noorteprojekt 2024
  • Meist
  • KONTAKT