Täna toon Teieni, mu armsad lugemisnurga külalised, need mõnusad magusad kirsimufinid, millest paar päeva tagasi pildi sotsiaalmeediasse postitasin. Mina küpsetasin muffineid silikonist minivormides, seega ei tea lubada, kas tavalises vormis küpsetades põhja ja sisu tekstuur jääb sama mõnus. 6 muffini valmistamiseks läheb vaja: 1 purk valgeid konservube 2 muna taimset piima (kasutasin kookospiima, ei kaalunud välja, lisasin silma järgi,ehk 1/2 klaasi). Sobib asendada kindlasti ka lehmapiimaga 2 suurt spl täisteranisujahu 2 suurt spl rukkijahu 1/2 tl küpsetuspulber 70-100 g külmutatud kirsse (ilma kivideta) maitsestamiseks meresoola näpuotsaga magustajaks kasutasin Hyxolit (kuid võib asendada kindlasti mõne teise magustajaga) NB! Kui soovid magusaid muffineid, siis peaksid kasutama magustajat üsna tublisti, sest kirsid on hapud, kuid annavad jällegi mõnusalt marjast ja mahlast nüanssi :) Valmistamine: pese konservoad ja aseta blendrisse koos kahe toore munaga. Lisa juurde piim. Blenderda kõik ühtlaseks massiks. Vala segu kaussi, kus lisad kõik kuivained ja segad ühtlaseks. Viimasena lisa kirsid ning sega veel. Nüüd jaga taigen muffinivormidesse ja küpseta 200 kraadi juures 45 minutit. Lõpptulemusel jäävad muffinid pealt krõbeda koorikuga, kuid seest mõnusalt küpsenud, aga ikkagi pehmed. Kõige paremini maitsevad jahutatult. Ilusat nädalavahetust Sulle! Mari-Anne
0 Comments
Leave a Reply. |
Teemad
All
varasemad
April 2024
|