Jah, palun topelt maapähklivõiga mulle! :) Fännan maapähklivõid üliväga. See on mu igapäevane sõber hommikusel pudrul, teinekord magustoiduks galeti peal ja kolmandal korral pannkoogi peal ja vahel. On isegi juhtunud, et panen maapähklivõid kanafileele lisandiks peale - annab suurepärase meki juurde! :) Aga mitte maapähklivõist ei tahtnud ma täna kirjutada, vaid hoopis oma lemmikutest pannkookidest, mis on üdini figuurisõbralikud ja kerged, kuid samas toitvad maiustused. Energiasisalduse astet saab ise muuta, vastavalt sellele, kas soovid neist kõhu täis süüa (siis tee energiarikkam) või punktiks soolasele toidule (tee natuke kergem versioon). Minul olid nad viimasel korral läätsepajale järgseks magustoiduks, seega pisut kergem variant. Jagan seda kergemat retsepti ka Teiega. Ülepanni pannkoogi jaoks läheb vaja: 1 muna 200 g munavalget 15 g kaerajahu 1 tl steviat näpuotsaga soola küpsetamiseks pannil kookosrasva Lisandiks: 1 suur teelusikatäis maapähklivõid 1/2 banaani peotäis kirsse/mureleid kaunistuseks paar kreeka pähklit ka Valmistamine: Aseta saumiksrisse muna ja munavalge, kaerajahu, stevia ja sool. Mikserda vahtu ning küpseta pannil kookosrasvaga mõlemilt poolt pruunikaks. Seejärel määri peale pool ettenähtud maapähklivõist, keera pannkooki rulli ja ülejäänud maapähklivõi määri peale. Lõigu peale banaaniviilud ja serveeri kirsside või murelitega. Kui soovid teha veel lahjemat varianti, siis vähenda munavalge kogust poole võrra, lisa 10 g kaerajahu, vahele määri maapähklivõid vähem ja banaanist kasuta ära 1/3. Tõeliselt mõnus punkt salatile või kergemale einele. Kergemat uut nädalat! Mari-Anne
0 Comments
Leave a Reply. |
Teemad
All
varasemad
April 2024
|