Pühapäev on järgmiseks nädalaks lõunasöökide valmistamise päev. Otsustasin, et tahaks midagi head küpsetada. Aga nagu ikka allahindlust ei taha ka teha, ehk küpsetis peaks olema figuurisõbralik, suhruvaba ja nisujahust ka prii... Panin loovuse tööle ja oioioi kui head muffinid välja tulid. Maitse poolest meenutasid rosinakringlit, või vähemalt nii tundus, võib-olla on mul hea kujutlusvõime ka, sest päris rosinakringli maitset ma enam tõesti ei mäleta! :) Ja tegelikult rosinaid minu muffinid ka ei sisalda... Muffinite valmistamiseks läheb vaja: 6-7 koduaia õuna (mina kasutasin Martsipani õunu) 2 toorest muna kaneeli 4-5 spl pruuni riisi jahu 4-5 spl täisterakaerajahu 1 tl küpsetuspulbrit 100 g kuivatatud datleid (lõigata tükkideks) näpuotsaga soola kaunistuseks natukene seemnesegu ja müslit Valmistamine: riivi õunad. Vahusta munad ning sega õuntega kokku. Lisa kaneel, meresool, datlid. Lisa jahud ja küpsetuspulber. Sega kõik ühtlaseks massiks. Kui taigen jääb liiga paks, lisa natuke vett. Aseta taigen muffini küpsetuspannile, kuid pane kindlasti küpsetuspaber alla, sest muidu jäävad muffinid vormi külge kinni, sest need ei sisalda rasvainet. Soovitan kasutada küpsetuspaberit (lõika ise sobiva suurusega ruudukesed), sest imeilusad mustrilised muffinipaberid kipuvad samuti muffinit enda külge võtma. Kõige peale raputa natukene seemnesegu ja müslit. Küpseta umbes 45-50 minutit 180 kraadi juures või seni kuni muffinid lähevad pruunikaks ja terve tuba on kaneelilõhnast paks! :) Käesolevad muffinid on piisavalt magusad, kuigi ei sisalda ei suhkurt, mett ega steviat. Ilusat uut nädalat! Mari-Anne
1 Comment
6/9/2018 22:34:25
Küpsetasin ka neid muffineid,tegin ainult kaerajahuga.Panin 4dessertlusikatäit kaerajahu ja datleid 50grammi ja natuke peoga kuivatatud jõhvikaid.No tõesti,ülihead minikringlid kaneeliga.Hästi lihtne valmistada.
Reply
Leave a Reply. |
Teemad
All
varasemad
April 2024
|