TERVISEJUHT
  • Lugemisnurk
  • TEENUSED
  • Meist
    • MI töövahend toitumisnõustajatele
  • KONTAKT

HEAD ISU!

"Mitte mingi tavaline" toorjuustukook

30/7/2020

0 Comments

 
Picture
Eilse Olevipäeva puhul katsetasin toorjuustukoogi tegemist. Loomulikult on minul vaja teha alati kook ilma tavalise ohtra koguse võita, suhkru ja nisujahuta. Nõnda ka seekord ja lõpptulemus oli väga maitsev...
Otsisin internetist erinevate toorjuustukookide retsepte, aga ei leidnud endale sobilikku ning seetõttu tuli hakata olemasolevaid retsepte "tuunima", nagu mul ikka kombeks :)
Käesolev koogike on küllaltki energiatihe, kuid ega tasuta lõunaid ju polegi. Kui tahad, et kook maitseks nagu kook, siis tuleb teha endapoolseid järelandmisi. Sellegipoolest see koogike ei sisalda grammigi lisatud suhkruid, nisujahu ega ka tavalist võid - ja mitte, et need viimased kõik "kurjast" oleksid, vaid neid kõiki annab asendada koostisosadega, millest on rohkem kasu nii mulle, kui ka Sulle! :)
Nüüd aga retsepti ja valmistamise juurde.

Koogi valmistamiseks läheb vaja:
Põhi:
60 g kookosrasva
30 g kookosjahu
30 g täistera kaerajahu
näpuotsaga soola
magustajat (mina kasutasin Steviat)

Kate:
200 g Philadelphia toorjuustu (rasva 11%)
300 g maitsestamata jogurtit
3 muna
1 tl küpsetuspulbrit
vaniljeekstrakt
näpuotsaga soola
magustajat

Valmistamine: Sulata veevannil kookosrasv. Sega kokku omavahel kookosjahu, kaerajahu ja kookosrasv. Lisa näpuotsaga soola ja magustajat. Sega kõik ühtlaseks massiks ning vaja koogivormi põhja. Aseta see 20-30 minutiks külmkappi tahenema. Seejärel valmista koogikate. Vahusta munad ja sinna juurde toasoe toorjuust. Mina kasutasin 11% toorjuustu, seetõttu, et koogi energiatihedust mitte nii kõrgeks viia. Seejärel sega munade ja toorjuustu massiga kokku jogurt, küpsetuspulber, magustaja, näpuotsatäis soola ning vanilje. Sega kõik ühtlaseks massiks ning vala koogipõhjale. Küpseta kooki 180 kraadises ahjus umbes 50 minutit. Kui kook on küpsenud, tõsta see toatemperatuurile tahenema ning seejärel kui kook on maha jahtunud tõsta külmkappi ja oota veel paar tunnikest.
Lisaväärtust annaks koogi kattele juurde sidrunimahla lisamine, mis muudaks maitse pisut happelisemaks ning omanäoliseks. 

Uute postitusteni!
Mari-Anne




0 Comments



Leave a Reply.

    Teemad

    All
    Eluviis
    Lihavaba
    Magus
    Soolane

    varasemad

    January 2021
    December 2020
    November 2020
    October 2020
    August 2020
    July 2020
    June 2020
    May 2020
    April 2020
    March 2020
    January 2020
    December 2019
    November 2019
    October 2019
    September 2019
    August 2019
    July 2019
    June 2019
    May 2019
    April 2019
    March 2019
    February 2019
    January 2019
    December 2018
    November 2018
    October 2018
    September 2018
    August 2018
    July 2018
    June 2018

Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Lugemisnurk
  • TEENUSED
  • Meist
    • MI töövahend toitumisnõustajatele
  • KONTAKT