Hei-hei! Olen sel nädalal tragim kui viimastel kuudel ning jagan Teiega juba teist retsepti selle nädala jooksul, mis on üks mõnus magusroa retsepti, mida eile õhtusöögile lisaks valmistasin. Idee sain ühest retseptiraamatust, kuid muutsin algset retsepti oluliselt, kuna mul polnud mitmeid komponente kodus ning, et rohkem meie perele meelepärasem oleks tuli ka mitmeid komponente asendada meielikematega. Nüüd aga retsepti juurde. Vaja läheb (terve ahjuvormi jagu): 50 g täisterakaerahelbeid 100-150g külmutatud mustikaid 1 suur pirn (koorituna) 20 g kõrvitsaseemneid 20 g linaseemneid 40 g mett 40 g maapähklivõid 1 spl kookosrasva kaneeli ingveri maitseainet (soovitan panna vähe, sest annab tugevat maitset) Valmistamine: eelkuumuta ahi 170 kraadini. Koori pirn ning haki see väikesteks kuubikuteks. Eraldi kausis sega kokku kaerahelbed, kõrvitsaseemned, linaseemned, kaneel ja inveripulber. Sulata veevannil mesi, maapähklivõi ja kookosrasv. Lisasin kõik korraga sulatusvanni ning sulatasin kõik koos. Vooderda ahjuvorm küpsetuspaberiga ning vala sinna põhja mustikad ja pirnitükid. Lisa sinna peale kaerahelbe-seemnesegu ning sega läbi. Kõige peale vala kuumaveevannil sulatatud mee, kookosrasva ja maapähklivõist segu. Sega kõik ahjuvormis läbi ning pane ahju küpsema. Lase ahjus olla umbes 30 min. Tulemus on mahlane, kuid samas kaerahelbesest krõbe. Antud toit sobiks hästi ka hommikusöögiks, kuid sel juhul soovitaksin juurde süüa valku, näiteks kohupiima. Usun, et käesolev krõbedik sobiks hästi maitsestamata piimatootega kokku. Teile kevadist nädalat ning uue postituseni!
Mari-Anne
0 Comments
Leave a Reply. |
Teemad
All
varasemad
April 2024
|