Hei! ETNÜ blogi pühendab käesoleval kuul oma blogipostitused suurel määral sellisele toiduainele, nagu kinoa. Kinoa ei olegi teravili, vaid hoopis Tšiili Hanemalts, mis on söödavate seemnetega rohttaim. Kes soovib saab kinoa kohta Hr. Google käest täpsemat ja pikemat informatsiooni, ka toitainelise koostise kohta.
Mina soovin Teiega jagada oma tänaõhtust retsepti, mis on ühest küljest kiiresti valmiv ja toitev, kuid teisalt ka täitsa isuäratava väljanägemise ning maitsega. Toon Teieni kahes versioonis selle (ühe täistaimse ja ühe lihaga). Käesolev kogus on 2 portsjonit. Vaja läheb: 100 g 3-värvilist kinoad 1 punane paprika 1 punane suurem sibul 400 g brokolit 1 porgand 1 purk konservube (võiube kasutasin) valmistamiseks oliivõli maitsestamiseks Himaalaja sool, must pipar ja Kreeka salati maitseaine (viimase võib ära jätta). Lihaga versioonil 70 g Liivimaa lihaveise lihalõike (eelnevalt ahjus haudepotis valminud). Valmistamine: keeda kinoa, prae pannil kergelt oliivõlis läbi sibul, paprika, brokkoli, porgand, konservoad. Kui kinoa on valmis, siis sega see pannil köögiviljadega. Serveeri soovi korral lihaga. Lihalõiked pruunistasin pannil oliivõlis läbi ning panin seejärel haudepotiga 200 kraadi juures 1 h küpsema. Kinoa on hea vaheldus tatrale, pastale ja riisile. Proovige ka! :) Ilusat nädala jätku, Mari-Anne
0 Comments
Leave a Reply. |
Teemad
All
varasemad
April 2024
|