Meestekuu raames novembris kõik teenused meestele -25%
Kui Olevil tuleb kokkamise tuhin peale, siis tuleb köök vabastada... :)
Tema sulest valmivad alati maitsvad ja tervislikud toidud.. Nii ka seekord. Olen kokku kogunud tema viimased kolm kooki, mis on kõik üsnagi sarnased, aga siiski pisut erinevad ja nüüd toongi nende retsepti Teieni! Kõik koogid on valmistatud 4% kreeka jogurtist, mida igasse kooki kulus umbes 500 g. Põhjaks oli kahele koogile šhokolaadi müsli (crunchy), mida läks kokku 80-100g ning ühele koogile läks vähem cruncy´ne ja natukene heledam müsli . Koogi pealse (kreeka jogurti) tegi ta želatiiniga tahkemaks (želatiini kogus oli 2 spl, mille lahustas 8 spl vees). Mina isiklikult pole kunagi želatiini kasutanud oma toitudes, kuid tema on selles meister! :) Koogipõhja läks müsli, nii, et kogu koogivormi põhi oli kergelt kaetud sellega. Põhja peale valas ta kreeka jogurti, mis oli želatiiniga segatud. Magusust andis suhkruasendaja. Maitsete rõhutamiseks lisas ta igasse kooki näpuotsaga soola. Kõik kolm kooki olid erineva maitselisandiga: esimene oli vaniljemaitseline heledama müsliga, teine oli šokolaadimaitseline (kakaoga) ja viimane oli vaniljemaitseline riivitud šhokolaadiga. Kõik koogid tahenesid külmkapis umbes 24 tundi, aga piisab ka lühemast ajast. Lisan siia lõppu ka illustreerivad pildid. Järgmise postituse kriban juba jõulutoitudest ning üldiselt, mida tervislikku ja sealjuures maitsvat panna jõululauale, et ikka hoida "saledat joont!" :)
1 Comment
Olev
12/12/2019 15:29:40
Želatiiniga mässan nii, et n kogusele želatiinile lisan 8xn koguses külma vett ja lasen seista ca 5 min, kuni želatiinikristallid on ilusti ühtlaseks massiks tõmmanud. Kuumutan seda massi keemise piiril vee kohal väikses kausis(nagu sulatatakse šokolaadi) seni, kuni on mass kenasti vedel (keema ei tohi lasta). Nüüd lasen vedelal želatiinil jahtuda toa temperatuurini ja siis segan kokku toiduga, mida tahkemaks soovin saada.
Reply
Leave a Reply. |
Teemad
All
varasemad
November 2023
|