Üldiselt meeldib mulle erinevate küpsetiste sisse lisada "päris" toorainet, nagu banaan, datlid, kuivatatud ploomid jne, aga nende valmistamisel tuleb arvestada sellega, et tegemist on küll kõigi eelpool nimetatud koostisosade näol tervislike valikutega, kuid teisest küljest vägagi energiatihedate toodetega, mis omakorda muudavad muffinid kaloririkkamateks. Seekord tahtsin teha kiiresti, kergesti ja vähem energiat sisaldavaid muffineid. Lisasin banaani ja datlite asemel šokolaadimaitselist proteiinipulbrit, mis sisaldab süsivesikuid minimaalselt, sealjuures on kõrge valgusisaldusega ja annab magusa maitse küpsetisele. Tõsi on see, et pulber ei tee muffineid nii mahlaseks, kui banaan või datlid, aga eks nii nagu iga asja puhul, siis siinkohal tuleb anda enda poolt järgi maitses, kui tulemuseks tulevad kalorivaesemad maiustused, mis lõpptulemusel on siiski oma suurepärase toitainelise väärtuse juures ülihead! :) Tassike teed või kohvi ka kõrvale ja voilaaa, super vahepala! :) 9 muffini valmistamiseks läheb vaja: 2 muna 180 g (üks tops) 4% kreeka jogurtit 100 g madala süsivesikute sisaldusega šokolaadivalgupulbrit 50 g täisterarukkijahu 70 g külmutatud musti sõstraid näpuotsaga soola Valmistamine: vahusta munad, sega hulka kreeka jogurt. Sega teises kausis valgupulber, rukkijahu, sool. Sulata kuuma vee sees mustad sõstrad. Sega kõik koostisosad kokku ning jaga muffinivormidesse. Küpseta umbes 25 min 200 kraadi juures. Toitaineline väärtus ühe muffini kohta: 96 kcal 6,2 g sv 2,4 g rasva 13 g valku Kindlasti sobib šokolaadimaitseine pulber asendada mõne teise maitsega ning marjad vahetada mõne teise marja vastu. Sealjuures jääb toitaineline väärtus enam-vähem samaks. Ilusat jätkuvat nädalat! Mari-Anne
0 Comments
Leave a Reply. |
Teemad
All
varasemad
April 2024
|