Hei-hei! Eelmine postitus oli Araabiapärasest püreesupist, siis täna tegelikult jätkan samal teemal. Meie peres on püreesupid väga populaarsed ja seda eelkõige seetõttu, et need maitsevad Lislile väga ning püreesuppide läbi saab Lislile "sisse sööta" kõiki erinevaid köögivilju, mida ta muidu tükina ei söö.
Sel korral on selline supp, mis sobib isesesvalt supiks, kuid samas sobib hästi ka pastale kastmeks. Postituse lõpus oleval pildil on näha, et ühes taldrikus on supp ning teises on täisterapasta, millele segasin püreed hulka ning lõpptulemus oli väga maitsev. Seeläbi saab aega kokku hoida ning kaks erinevat toidukorda valmistada. Järgnevalt supi retsepti juurde. Vaja läheb: 1/2 kaalikat 2 suuremat porgandit 1 suvikõrvits 1 küüs küüslauku u 20-30 g võid u 40-50 g kõvajuustu (nt Parmesani) Maitsestamiseks soola, pipart Valmistamine: tükelda kõik köögiviljad väikesteks kuubikuteks ning keeda pehmeks. Keeduvette ei ole vaja lisada maitsaineid. Keeda teises potis (täistera)pasta. Kui köögiviljad on pehmed, siis vala need koos veega blendrisse, lisa sinna sool, pipar, juustukuubikud, küüslauk ja või. Püreesta kõik ühtlaselt siidiseks ning vajadusel maitsesta veel meelepärase maitseainega. Loputa ära keedetud pasta ning lisa sinna peale osa köögiviljapüreest. Pasta tõmbab selle hästi endasse ning seetõttu jääb pasta mõnusalt mahlane, kuid mitte vesine. Serveerimisel lisa nii supile kui pastale meelepärane valgulisand juurde (galett munaga, tuunikala vms). Tegelikkuses sobib iga püreesupp pastaga kokku klappida. Kui supi sees on kartul või bataat, siis mina ei segaks, sest pasta toitaineline väärtus on süsivesikute poolest juba võrdlemisi toitev ilma kartulitagi. Selline "kreemine" pasta on väga hea viis süüa oma toidukorra juurde kuuluvad köögiviljad ära pisut teisel kujul, kui neid valmistatakse tavapäraselt. Uue postituseni ja ilusat uut nädalat! Mari-Anne
0 Comments
Leave a Reply. |
Teemad
All
varasemad
April 2024
|