Hei-hei! Täna jagan Teiega üht puru-kohupiimakoogi retsepti, mis on pärit mu ema sulest. Tegin ise nädalavahetusel seda esimest korda ja kukkus välja peaaegu sama hea kui tal. Minu kook tuli õhem kui ema oma, aga ma usun, et kui panna kohupiima rohkem, tuleb lõpptulemus õhulisem ja paksem. Ma unustasin retseptist välja ka küpsetuspulbri, mis sinna tegelikult võiks käija. Niiet käesolev retsept, mida jagan Teiega on selline õhem kohupiimakook, kui nüüd sama kogus teha väiksema vormi sisse või lisada üks kohupiimatoru lisaks, siis tuleb paksem kook.
Aga nüüd retsepti juurde. Terve suure ahjuplaadi täie jaoks läheb vaja: Mandlijahu 5 suurt magusat õuna (mina kasutasin Golden õunu) 4 spl vedelat mett 6 muna 1 klots kohupiima (kasutasin "Tere" Vanilje maitselist) 2 torukohupiima 3% (mina kasutasin "Alma" maitsestamata) näpuotsaga soola 1/2 tl küpsetuspulbrit Valmistamine: võta ahjuplaat ning lisa sellele küpsetuspaber. Raputa küpsetuspaberile mandlijahu nii palju, et terve plaat oleks kaetud (see jääb koogile põhjaks). Vahusta käsitsi kausis munad ning lisa vahustatud munadele mesi. Teises kausis sega kohupiimad ning natukese soolaga ning küpsetuspulbriga. Koori ning haki õunad, sega need kohupiimale juurde. Sega kohupiimale, õunale nüüd munasegu. Vala kogu "taigen" ahjuplaadile mandlipuru peale ning raputa kõige peale veel mandlijahu (et jääks purukoogi efekt). Küpseta ahjus 200 kraadi juures 50-60 min. Käesolev kook on energiavaesem ja taljesõbralikum kui suhkrut, rohkelt magusat kohupiima ja võid sisaldav kook, aga maitseb väga hästi! :) NB! Käesolevas retseptis võib vaniljemaitselise kohupiima asendada ideaalselt maitsestamata kohupiima vastu, siis on see kook täiesti lisatud suhkrutest prii. Ilusat nädala jätku! Mari-Anne
0 Comments
Leave a Reply. |
Teemad
All
varasemad
April 2024
|