![]() Hei! Jagan Teiega oma šokolaadist peedikooki, mille tänane versioon on välja kujunenud retsepti mitmekordsest katsetamisest ja koostisosade timmimisest. Olen ka varasema postituse kunagi teinud sarnasest küpsetisest, aga nüüd võin väita täiesti kindlasti, et paremat ma praegusest enam teha ei oska :) Tegemist on rohkest peedist koosneva koogiga, kuid minule ja minu pereliikmetele, jääb küll peedi maitse peitu ega tungi esile. Vaja läheb: 500 g keedetud peeti 2 muna 60 g kaerajahu 60 g kookosjahu 30 g kookosrasva 1 tl küpsetuspulbrit 1 tl söögisoodat 40 g magustamata kakaod magustajat (mina olen kasutanud nii Steviat kui Hyxolit) näpuotsaga soola rummiessents (paar tilka) Jahu on vaja käesolevale peedikogusele lisada 110-120 g ning kindlasti ei pea jahuks tingimata olema kaera ja kookose, vaid võib ka kasutada vaid ühe sordi jahu või asendada hoopis tatrajahu, rukkijahu, mandlijahu vms. Arvan, et lõpptulemus on sama maitsev. Valmistamine: Pane kooritud keedetud peet blendrisse koos kahe kanamuna ja kookosrasvaga. Blenderda kõik ühtlaseks massiks. Vala blenderdatud mass suuremasse kaussi. Lisa kaussi juurde jahu, sool, kakaopulber, magustaja, rummiessents, sooda ja küpsetuspulber. Sega lusikaga kõik ühtlaseks massiks. Otsi välja vorm, mille sees kooki küpsetada. Mina kasutasin klaasist ahjuvormi, millele panin alla küpsetuspaberi. Vala taigen vormi ning silu lusikaga ühtlaseks. Aseta ahju ja küpseta eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures 45-50 min. Küpsetis maitseb oivaliselt nii kuumana kui jahtunult. (: Terve koogi toitaineline väärtus: 1166 kcal 136 g süsivesikuid 60,7 g rasva 48,9 g kiudaineid 44,4 g valku Kõike ilusat! Mari-Anne
0 Comments
Leave a Reply. |
Teemad
All
varasemad
April 2023
|