Meestekuu raames novembris kõik teenused meestele -25%
![]() Jagan Teiega üht väga figuurisõbralikku ja "taljet-hoidvat" suvikõrvitsapiruka retsepti. Just niii! Selle põhikomponent on suvikõrvits, mis on madala süsivesikusisaldusega köögivili. Tegemist on lihavaba ahjupirukaga, kuid kellel fantaasiat ja soovi, siis sinna sisse sobiks lisada kindlasti ka madala rasvaprotsendiga liha/sinki. Nii, nüüd aga piruka retsepti juurde... Vaja läheb: 600 g suvikõrvitsat 4 sibulat 200 g 5% juustu 2 küüslauguküünt 4 muna 100 g pruuniriisijahu meelepäraseid maitseaineid (mina kasutasin meresoola, pipart, persilladet ja Bulgaaria maitseainet). Valmistamine: riivi suvikõrvits, tükelda sibulad, riivi juust, haki küüslauguküüned. Mikserda või klopi lahti munad. Sega kõik eelpool mainitud komponendid ja lisa jahu ning maitseained. Mina küpsetasin pirukat ümmarguses lahtikäiva äärega vormis, millele panin küpsetuspaberi alla (et pirukas vormi külge ei jääks). Soojendasin aju 200 kraadini ja küpsetasin seni kuni pirukas oli hüübinud ja hakkas võtma pruunikat jumet. Kõige paremini maitseb külmalt, ehk paar tundi peale valmimist. Terve piruka toitaineline väärtus ka: 1188 kcal 108 g süsivesikuid 35,4 g rasva 113 g valku Käesoleva koguse soovitaksin ära jagada 3-4 toidukorra vahel. Pirukas sobib hästi päeva viimaseks toidukorraks! Proovi ka ja anna märku, kuidas maitses! Mari-Anne
0 Comments
Leave a Reply. |
Teemad
All
varasemad
November 2023
|