Käesolevas postituses jagan Teiega täistaimse banaanikeeksi retsepti, mis muuhulgas on ka gluteenivaba, laktoosivaba ja suhkruvaba. Märgin ka ära selle, et kelle organismil gluteeni- ja laktoositalumatusega probleeme ei esine, siis ei soovita neid oma menüüst asjatult välja lõigata. Käesolev keeks on "kogemata" kõige vaba, aga sealjuures kõigest heast pungil! :) Vaja läheb: 2 suuremat banaani 1 klaas mandlipiima (kasutasin magusamat) 70 g rukkijahu 70 g tumedat toortatrajahu näpuotsaga soola kaneel teelusika otsaga söögisoodat suurem peotäis kuivatatud jõhvikaid Valmistamine: saumikserda või blenderda banaan ja mandlipiim ühtlaseks. Lisa kuivained. Sega kõik ühtlaselt läbi, lisa jõhvikad. Vooderda keeksivorm küpsetuspaberiga ning vala taigen sisse. Küpseta 200 kraadi juures 50 minutit. Kuumana on keeks veel pisut pehme, kuid järgmisel päeval jahtunult on suurepärane! Vanemate postituste seas on sarnase retseptiga vegan keeks juba olemas, kuid see siin on natuke teiste koostisosadega. Mandlipiima sobib asendada mõne teise taimse piimaga, jahusid samuti sobib asendada mõne teise jahuga ning jõhvikaid datlite või ploomide või rosinatega. Ole aga loov! :) Päikest! Mari-Anne
0 Comments
Leave a Reply. |
Teemad
All
varasemad
April 2024
|